Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

DEJAVNOSTI V APRILU 

V mesecu aprilu smo izvedli dva rekreacijska pohoda v bližnjo okolico. Bili smo na Bogenšperku in na Riharjevcu. V sredo, 10. aprila, smo imeli celodnevni izlet v Prekmurje. Ob 7. uri zjutraj, se nas je 36 udeležencev odpeljalo iz Šmartnega in po dve in pol urah vožnje smo se ustavili pred motelom Čarda pri Murski Soboti, kjer nas je sprejela in pozdravila naša vodička Darja. Tu so nam postregli s prekmurskimi dobrotami. Nato smo se odpravili z vodičko po Prekmurju. Najprej smo obiskali otok ljubezni v Ižakovcih. Ogledali smo si plavajoči mlin, burjaški muzej in se z brodom zapeljali na drugo stran Mure. Pred vstopom v avtobus sta nas pozdravila naša nekdanja člana Ana in Andrej, ki zdaj živita v Lendavi in nas pogostila s prekmurskim pecivom.

Pot nas je nato vodila v Črešnjevce, kjer smo si ogledali največjo cerkev v Prekmurju, nato pa smo nadaljevali pot do Velike Polane, kjer smo obiskali rojstno hišo pisatelja Miška Kranjca in njegov grob na pokopališču ter se sprehodili po novo nastalem parku.

Sledil je ogled Male Polane, kjer nam je domačinka predstavila zadrugo Pomelaj, kjer se ukvarjajo z ohranitvijo starodavnih običajev. Po ogledu razstave smo lahko izdelke tudi kupili, še prej pa je bila degustacija.

Pozno popoldne smo se  vrnili v Čardo, kjer so nam postregli s prekmurskim kosilom, nato pa smo se poslovili in se odpeljali domov.

Ta dan je bilo v Šmartnem slabo vreme, zato zjutraj nismo bili ničkaj dobro razpoloženi. Na srečo pa je bilo v Prekmurju drugače, saj ves dan ni padla niti kaplja dežja.

V soboto, 13. aprila, se je tričlanska delegacija našega društva udeležila svečanosti na Primskovem, kjer so praznovali 200 – letnico rojstva čudodelnika Jurija Humarja in 10 – letnico Novih korenin, to je sekcija našega upokojenskega društva.

                                                                                                             Boris Žužek

 

Oglejte si tudi