Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

DEJAVNOSTI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

V aprilu smo bili na dveh rekreacijskih pohodih: Sela - Bogenšperk in Zagorica - Ježa.
24. aprila smo v okviru projekta Starejši za starejše obiskali  člane domske skupnosti v Domu Tisje,Črni Potok. Šli smo po oddelkih, kjer se čez dan zbirajo, jim razdelili cvetje in sladkarije ter z njimi poklepetali.
V četrtek, 4. maja, smo bili na celodnevnem izletu v osrčju Slovenskih goric, v Sv.Trojici, kjer smo doživeli lep, vesel in poučen dan. Poleg prostovoljk, ki sodelujejo v projektu ''Starejši za starejše'' smo povabili še druge naše člane, tako da nas je bilo kar 51.
Najprej smo se ustavili na domačiji MILI MIR, kjer nas je sprejela lastnica Milica Škof. Na kmetiji za samooskrbo smo si le-to ogledali, nato pa nas je pogostila s pecivom, sokom in čajem. Sledil je ogled župnijske cerkve Sv. Trojice, ki nam jo je predstavil domači župnik, ob spremljavi orgel, ki jih je igrala Minka Celestina, pa smo tudi zapeli. Po ogledu galerije domačega umetnika Danija Vrečiča, ki dela predmete iz  kovine, smo odšli na kosilo kulinarike GOČOVSKI DVOR. Po kosilu smo se skozi Cerkvenjak zapeljali do vasice KUNOVA, kjer sta Slovenec in Perujka inkovskega porekla ustvarila center harmoničnega bivanja. Zadnji obisk smo opravili spet v Sv. Trojici, kjer smo obiskali samostansko klet. Po vodenem ogledu smo ob ocvirkovki imeli pokušino treh belih vin.
Ob vračanju domov smo se ustavili še na Trojanah, da smo nakupili krofe in se okoli 19. ure srečno vrnili v Šmartno.
V maju smo bili še na dveh rekreacijskih pohodih in sicer: Šmartno - Roje - Grmače - Rakovnik in Šmartno -Jazbine - Podroje - Črni Potok - Šmartno.
                                                                                                           Boris Žužek
                                                                                         
  



Oglejte si tudi