Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli
2759

DEJAVNOSTI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

DEJAVNOSTI DRUŠTVA UPOKOJENCEV

V počitniških mesecih smo izvedli pet rekreacijskih pohodov v bližnjo okolico (po Lušni poti, Rakovnik, Jeze, Zagorica, Ježa, Slatna,Preseka), vreme nam je bilo vedno naklonjeno, obisk pa je bil zaradi dopustov skromen. Že petnajst let obiskujemo vsakoletne gledališke predstave in poletnem gledališču na Studencu pri Domžalah, kjer nas vedno presenetijo; največ  je komedij. Letos smo bili v tem gledališču v petek, 22. julija in se dve uri prijetno zabavali ob komediji CHARLIJEVA TETA. Bilo nas je 25.

V prvi polovici avgusta smo zbrali pod kozolcem v Jelši, pod gostilno Pri Rozi, kjer smo imeli piknik. Le ta je postal že tradicionalen in privabi veliko obiskovalcev; letos nas je prišlo 41. Za lačne želodce je, kot vsako leto, poskrbel mesar Uroš, za prevoz pa prevoznik Aleš.

Prve štiri šolske dni smo se spet odzvali vabilu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Šmartno in poskrbeli za varno pot učencev v šolo in domov.

V mesecu septembru so se po dvomesečnem premoru spet začele sestajati  štirinajstdnevno vezilje in Šmartinke.

Septembra smo se udeležili tekmovanj, ki jih je organiziralo Društvo upokojencev Litija ob svoji 65 – letnici. Sodelovala je le naša ženska ekipa, in sicer v pikadu ter balinanju. Uvrstila se je na prvo in drugo mesto.

Istega dne, na mali šmaren smo že osmič poromali z vlakom na Brezje; tokrat smo našteli 16 pohodnikov, v osmih letih pa čez 150.

 

                                                                                                     Boris Žužek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij