Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

ŠTUDIJSKI KROŽEK BEE HAPPY NA IC GEOSS

V sodelovanju z VDC Zasavje – enota Litija se je avgusta in septembra odvijal študijski krožek, ki ga je vodil Izobraževalni center Geoss d.o.o. Krožek se je imenoval Bee Happy in temu primerno smo se izobraževali ne temo čebel. V okviru raznovrstnih dejavnosti smo spoznavali čebele z mnogih zornih kotov. Čebelo kot opraševalko, čebelarstvo kot priljubljeno panogo v Sloveniji, zgodovino čebelarjenja in lokalno zgodovino, saj imajo čebele v Litiji zaradi znamenite Čebelarske pravde prav posebno mesto. Na krožku smo bili tudi ustvarjalni. Ustvarili smo panjske končnice, panje, medenjake in celo mila.

V okviru krožka smo obiskali Hišo kranjske čebele v Višnji Gori, kjer smo spoznali našo edinstveno čebelo kranjico. Na enem od srečanj nas je obiskal čebelar iz lokalnega okolja in nam natančno predstavil postopek čebelarjenja.

V Litiji smo organizirali tudi dan za predstavitev krožka in postavili stojnico, kjer smo razstavili naše izdelke. Po zaključenem krožku smo panje, ki smo jih izdelali, postavili na VDC-jev vrt, kjer krasijo visoke grede. Vedoželjno bomo opazovali čebele, ki bodo prišle. 

Krožek je ponudil bogate in predvsem zanimive vsebine. Čebela nam je sicer vsem poznana, je pa kljub temu res neverjetno, koliko zanimivosti ima ta skrivnostna in koristna žival, brez katere tudi ljudje ne bi preživeli prav dolgo.

Oglejte si tudi