Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

IC Geoss vabi mlade

Izobraževalni center Geoss trenutno sodeluje v 13 mednarodnih projektih, ki nas skupaj z zunanjimi udeleženci večkrat popeljejo v različne evropske destinacije. Kar nekaj izmed naših projektov se navezuje na mlade (18–30 let) in na primanjkljaje oz. težave, s katerimi se soočajo.
Eden izmed takšnih projektov je Erasmus+ projekt So I BeLiv – Socialne inovacije za boljše življenje, katerega cilj je ugotoviti, kateri vidiki življenja mladih so bili oz. še vedno so najbolj prizadeti zaradi epidemije covida-19, kakšne so dejanske potrebe ciljne skupine in seveda tudi predlagati rešitve za nastale potrebe. V okviru projekta se je IC Geoss že udeležil mednarodne konference Hrvaška v aprilu 2023, naslednji dogodek pa bo potekal 11. septembra v Palermu v Italiji. Mednarodna konferenca Italija je namenjena mladim, mladinskim delavcem, političnim odločevalcem in drugim osebam, ki delajo z mladimi. Na dogodku bomo govorili o ukrepih, ki so jih nacionalne in lokalne vlade sprejele za pomoč mladim pri soočanju s posledicami bolezni COVID-19.


Malo kasneje v septembru nas bo pot zanesla v Španijo, v obmorsko mestece Torre del Mar. V okviru Erasmus+ projekta NTC – Povezujmo se, katerega cilj je opolnomočenje in povezovanje mladih mamic prek aktivnosti, ki se navezujejo na uporabo umetnosti. Izmenjava v Španiji bo potekala od 18. –22. 9. 2023 in je namenjena mladim mamicam. 


Projekt, ki išče zunanje udeležence za usposabljanje, pa je tudi Erasmus+ LYBER – Naj bodo mladi odporni! Projekt je osredotočen na čustveno inteligenco mladih in želi izboljšati veščine mladinskih delavcev za delo z mladimi. V sklopu projekta bomo novembra odpotovali v Palermo. Usposabljanje za mladinske delavce bo potekalo med 21. in 25. novembrom 2023. 


Stroški poti in bivanja so na vseh poteh kriti. Če vas zanima več o projektnem delu na IC Geoss ali pa bi se želeli udeležiti katerega od omenjenih dogodkov oz. usposabljanja nam pišite na eu-projects@ic-geoss.si.

Oglejte si tudi