Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Za gradnjo gasilskega doma na Primskovem letos tudi proračunska sredstva

Gradnja novega gasilskega doma na Primskovem lepo napreduje. PGD Primskovo je lani objekt uspešno spravil pod streho, letos pa že nadaljujejo z deli. Napeljali so elektro instalacije, pred vrati so vodovodne instalacije in centralno ogrevanje, notranji ometi, stavbno pohištvo in fasada.

Kdaj bo otvoritev še ni znano, vsekakor pa so se odločili, da z gradnjo ne bodo hiteli, saj želijo kvaliteten objekt, da ne bi bilo potrebno kasneje popravljati kakšne usodne napake. Letos bodo dobili denar tudi iz občinskega proračuna. Doslej so namreč gradili z lastnim denarjem in denarjem domačinov in drugih donatorjev. V gasilskem domu bo tudi večnamenska dvorana, ki jo bodo lahko uporabljala tudi druga društva in organizacije na Primskovem.

 

Jeseni bodo članice in člani PGD Primskovo ponovno obiskali vse domačine in podjetja, da bi zbrali dodatna sredstva za dokončanje gradnje. 


V gasilskem društvu so januarja izvolili tudi novo vodstvo s predsednikom Damjanom Smrekarjem, v začetku aprila bo deset njihovih članov opravilo nadaljevalni tečaj za gasilca, usposabljajo pa se tudi za druge gasilske specialnosti. Aktivni so tudi z mladimi gasilci, saj imajo redne vaje in se tudi udeležujejo vseh gasilskih tekmovanj. Lahko se pohvalijo, da so v šestih letih kot najmlajše gasilsko društvo v Sloveniji naredili veliko, pri tem pa jih podpirajo tudi vsi krajani.

Oglejte si tudi