Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Ponovno pestro na Štefanovem srečanju

26. decembra 2016 smo se zbrali v gasilskem domu v Zgornji Jablanici, saj je ponovno napočil čas za Štefanovo srečanje. Pester kulturni program, tako za mlade kakor tudi za mlade po srcu, se je pričel z lutkarji iz lutkovne skupine LILU iz Litije, ki so za najmlajše odigrali predstavo Medved in dežnik. Sledili so nastopi lokalnih otrok, ki so pokazali svoje veščine in znanje v Pokaži kaj znaš. Vsi udeleženci so prejeli lepa darila, čemur pa je sledil vrhunec dogodka z obiskom Dedka mraza. 

Dedek Mraz je obdaril vse od najmlajših do malo starejših otrok, pozabil pa ni niti na starejše krajane, katerim je ob tej priliki prinesel nekaj sladkega. Po odhodu dedka Mraza so obiskovalce razveselili plesalci Folklorne skupine Vidovo, ki so zaplesali dolenjske in belokranjske plese, odigrali nekaj ljudskih običajev in v program vključili tudi obiskovalce dogodka. 


Ko se je  kulturni program zaključil, so se tako nastopajoči kakor tudi obiskovalci posladkali z dobrotami (pečena jabolka, palačinke),  ki so jih napekle pridne gospodinje ter gostiteljice Društva za razvoj podeželja Laz. Obiskovalce je čakal tudi domači čaj, kuhano vino ter aperitiv.

Program srečanja in obdaritev otrok omogoča Občina Šmartno pri Litiji, organizator je Društvo LAZ.

Oglejte si tudi