Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

PD Zvon in Senožeški tamburaši

Na lepo in sončno nedeljsko popoldne 4. junija, je ljubitelje lepega in ubranega petja ter milih melodij, sprejelo mogočno grajsko dvorišče dragega nam gradu Bogenšperk, kjer se je odvijal redni Pomladni koncert PD Zvon z gosti.

 

To popoldne se je slišalo na gradu preprosto, domačo in nam ljubo pesem ter mile, nežne in ubrane melodije. Svoj redni pomladni koncert so imeli člani PD Zvon, ki se nam vsako leto predstavijo in razveselijo z nastopom tako odraslega kot tudi mlajšega obiskovalca. Pestremu glasbenemu repertoarju domačih in tujih avtorjev so letos dodali svojevrsten in razigran pridih v danemu trenutku. Vodja zbora je Marija Celestina.

Njihovi letošnji glasbeni gostje so bili Senožeški tamburaši. Senožeški tamburaši so po letih ustvarjanja mlada skupina, saj delujejo od leta 2010, njihov repertoar pa so poleg glasbe napisane za tamburaške orkestre še klasične in ostale priredbe ter popevke. Delujejo tako samostojno kot tudi z različnimi glasbenimi kolegi, solisti, pevskimi zbori ter folklornimi skupinami v Sloveniji in izven meja. Njihova vodja je Eva Dukarič.

 

A ko je Večerni Ave prišel tiho čez dobrave in nežno pobožal našo slovensko deželo, so se v nas še vedno poigravale nežne melodije, lepe in ubrane skladbe, v venček spominov pa so jih povezali topli in lepo doživeti trenutki.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi