Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

DEJAVNOSTI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI.

V prvih mesecih tekočega leta se dejavnosti zaradi zime in neugodnega vremena nekoliko umirijo. 

Tako smo si v mesecu januarju  v Delavskem domu v Zagorju ogledali komedijo »Matilda počak!«, kjer sta igrala glavni vlogi nekdanja igralca, zdaj že upokojenca ljubljanske Drame, Ivo Ban in Alojz Svete. Bili pa smo tudi na dveh rekreacijskih pohodih v šmarski okolici: Slatna – Preseka in Črni Potok –Brezje.

V februarju smo imeli družabno srečanje v gostišču Pri Rozi v Jelši, kjer so nas pogostili s kolinami -  bilo nas je 20.

Do srede marca smo izvedli še dva pohoda v bližnjo okolico: Breg – Tenetiše in Sitarjevec ter v Jazbine. Srečali smo se  s koordinatoricami Zasavja, ki sodelujejo v projektu »Starejši za starejše«, le to je bilo v Šmelcu, litijski enoti Doma Tisje.  V ponedeljek, 20. marca, smo imeli v gostišču Krznar redni letni občni zbor, ki je bil zelo dobro obiskan, saj se nas je zbralo točno 100. Po njem smo vse prisotne pogostili, nato pa so lahko posamezniki ob zvokih harmonike tudi zaplesali. Občnega zbora se je udeležil tudi podžupan občine Šmartno, g. Srečko Vavtar.

V istem mesecu sta se dve naši prostovoljki udeležili dvodnevnega seminarja v hotelu Delfin v Izoli.

V nedeljo, 2. aprila, smo po daljšem premoru znova obiskali gledališče v Mariboru, kjer nas je navdušila Verdijeva opera Trubadur, v kateri so blesteli nekateri odlični pevci. Bilo nas je 23, 3 pa so udeležbo zaradi bolezni odpovedali.

V aprilu smo bili tudi na dveh pohodih, šli smo čez Sela na Bogenšperk in po krožni poti skozi Zagorico in litijsko Ježo nazaj v Šmartno.

 

                                                                                      Boris Žužek

Oglejte si tudi