Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Izobražujemo, povezujemo, predstavljamo!!!

V zadnjih mesecih se je podjetniški RISE razcvetel v zelo živahen ekosistem, kjer se povezujejo mikro in mala podjetja ter društva, obrtniki, kmetje in ostali. Poleg najema prostorov, smo pripravili tudi zanimive dogodke in predavanja.
Ali veste,  kakšni izdelki ter storitve so nam na voljo v naši lokalni skupnosti? Zelo spoštujemo in podpiramo lokalne kmetije, podjetnike, obrtnike, društva in druge aktivne ustanove. »Lokalno je zmagovalno« so redni predstavitveni dogodki  v RISE-u, kjer lahko predstavite svojo zgodbo, dejavnost, svoje izdelke itd. Takšna je bila tudi predstavitev Domačije Paternoster in Zeliščne kmetije Hanuman. Ekipa RISE vam je na voljo za predloge in pomoč pri povečanju prepoznavnosti. Kako to do takšne predstavitve si lahko preberete na www.rise.si

 

»Prevzemimo odgovornost za svoje zdravje in življenje« je bila zelo aktualna tema predavanja Martine Petrovčič in Janeza Batič. Zdravje je na prvem mestu, tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Predstavila sta različne načine samozdravljenja: Martina zdravljenje z eteričnimi olji, Janez terapije s pranično energijo. 

 

Še vedno se nam lahko pridružite tudi na Jogi za pisarniške ljudi, ki je namenjena vsem, ki večino dneva preživite v pisarni in pred računalnikom. Poskrbite za bolj zdravo telo in počutje. Joga se izvaja vsak teden, vabljeni. 

 

Za začetek uspešne poslovne poti je potreben dober poslovni model in nato še dober marketinški nastop. 

 

Vse o poslovnem modelu je na predavanju predstavil Andro Goblon, ki se je že pred leti prvič srečal z oblikovanjem poslovnih modelov in to je bila zanj “ljubezen na prvi pogled”. Od takrat se aktivno ukvarja s področjem poslovnih modelov, tako projektno, kot s predavanji, delavnicami, pisanjem člankov in svetovanjem. V tem času je opravil več kot 40 različnih delavnic, večinoma v Sloveniji, pa tudi v Grčiji, Gruziji in Rusiji. Nam pa je pripravil zanimivo in zelo koristno predavanje o uresničevanju podjetniških idej in o kariernih spremembah.

 

Kako pripraviti učinkovito marketinško strategijo za pospeševanje prodaje je predstavila mag. Mateja Boldin Zevnik, strokovnjakinja na področju strateškega marketinga in oglaševanja. Mateja zase pravi, da deluje kot prvi usmerjevalec po marketinškem ekosistemu, saj zaradi unikatne kombinacije znanj in izkušenj že po nekaj uvodnih vprašanjih ugotovi, na kateri stopnji je vaše podjetje, kaj potrebujete in kje začeti, da bo vaš marketing najbolj učinkovit. Na delavnici je predstavila, kako je za doseganje ciljev potreben celosten pristop in da marketing ni enako Facebook. 

  •  

Da imamo Slovenci še vedno radi vse z domačega vrta je bilo razvidno iz zelo dobro obiskanega predavanja Aljaža Plankla. Zaupal nem je skrivnosti, kako lahko doma naravno in zdravo vzgojimo sadike, ter kako lahko pripravimo zemljo na vrtu, ne da bi jo rabili vsako leto orati in prekopavati. Veseli smo, da so se na dogodek pripeljali obiskovalci iz cele Slovenije - vse od Tržiča, Vrhnike, Grosuplja, Cerknice, Trebnja, Trbovelj in do Izlak. 

 

Preko evropskega projekta P-IRIS, smo v naših prostorih gostili mladega nadobudnega podjetnika Andraža Gaveza.
Andraž Gavez je 29-letnik, ki se je že pri osemnajstih letih podal v podjetniške vode. Njegova ideja, vztrajnost in želja po nečem drugačnem so ga pripeljale do uspešne čokoladne spletne trgovine Mojačokolada.si, ki ponuja izdelavo čokolad po meri. Mojačokolada.si je postala eno izmed bolj prepoznavnih spletnih blagovnih znamk v Sloveniji. Ena izmed njegovih inovacij je 3D-čokolada v obliki Slovenije.

Oglejte si tudi