Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
9°C
10°C
Oceni objavo

CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA S 1.9.2023 ODPIRA SVOJA VRATA V LITIJI

V mesecu septembru se v Litiji, na naslovu Cesta komandanta Staneta 2 (stara osnovna šola v Litiji – IC GEOSS) odpira Center za krepitev zdravja (CKZ), ki predstavlja del obsežnega projekta, katerega cilj je ohranjanje in krepitev zdravja vsakega posameznika. Center za krepitev zdravja nadgrajuje predhodno že vzpostavljen zdravstveno vzgojni center in ga preoblikuje v samostojno enoto znotraj Zdravstvenega doma Litija. V centru bodo delovali usposobljeni strokovnjaki – diplomirane medicinske sestre, fizioterapevti, psihologi, zdravnik, dietetik in kineziolog.

V sodelovanju z vrtci in šolami se bo izvajal program Vzgoja za zdravje in mladostnike v vrtcih in šolah, ki zajema izobraževanja o zdravem načinu življenja ter program Zobozdravstvene vzgoje za otroke in mladostnike. Zaposleni bodo skupaj s starši spodbujali pravilne navade, ki bodo temeljile na zdravem prehranjevanju, telesni dejavnosti in skrbi za duševno zdravje.

Ustaljen program Priprava na porod in starševstvo se pod okriljem Centra za krepitev zdravja nadaljuje nespremenjeno.

Del programa »Skupaj za zdravje« obsega zdravstveno-vzgojne delavnice in individualna svetovanja.  Strokovnjaki bodo udeležencem posredovali informacije, jih učili veščin in jim nudili podporo ter pomoč za spremembo življenjskih navad.

Sodelavci Centra za krepitev zdravja se redno vključujejo v našo lokalno skupnost obeh občin, Litije ter Šmartnega pri Litiji. Skrbijo za zmanjševanje neenakosti v zdravju lokalnega prebivalstva ter spodbujajo ciljne populacije za vključevanje v programe preventive in državne presejalne programe za zgodnje odkrivanje raka.

Ker se zavedamo, da je zdravje pomembna vrednota, vas vabimo, da se udeležite brezplačnih aktivnosti za katere napotitev zdravnika ni potrebna. Namenjene so vsem starostnim skupinam, ne glede na osnovno zdravstveno stanje, z namenom ohranitve zdravja ter izboljšanju kakovosti življenjskega sloga.

Prepustite skrb za vaše dobro počutje ekipi predanih sodelavcev.

Vabljeni, da se nam pridružite ter spremljajte naše objave na družbenih omrežjih in spletni strani.

LETAK CKZ

katalog – center

Oglejte si tudi