Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladi o subkulturah

 »Kaj je normalno in kaj ni?« je bilo glavno vodilo devetdnevne mladinske izmenjave, ki jo je konec avgusta v Celju organiziral Mladinski center Dravinjske doline. Projekta se je udeležilo preko 35 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Poljske, Romunije in Italije. Ekipe so začele svoje sodelovanje že v februarju letos in skupaj pripravile program projekta. Le ta je bil uspešen na razpisu Erasmus+ Youth in action in tako so se skupine začele še aktivneje pripravljati. Skupaj so tako oblikovali pester program, ki je vseboval različne metode neformalnega učenja, od praktičnih do teoretičnih delavnic. Tekom projekta so tako udeleženci delili svoje znanje o subkulturah, dobili priložnost predstaviti subkulture iz svoje države drugim udeležencem, se pogovarjali, igrali ter izmenjavali mnenja.

 

Kljub slabšemu vremenu so udeleženci precej nadgradili svoje kompetence ter znanja s področja sociologije in subkultur, spleti krepka nova prijateljstva. V času izmenjave so udeleženci dva dni delali tudi projektno. Razdelili so se v skupine glede na interes: glasba, petje, fotografija ter slikanje. Rezultati dela so bili izredno kvalitetni; v Mladinskem centru Celje (kjer je potekala mladinska izmenjava) so pripravili razstavno galerijo, pevska skupina je navdušila z osvojenim znanjem, glasbena skupina je ekperimentirala z vsakdanjimi pripomočki, fotografski navdušenci pa so poleg osnov dobrega fotografiranja uspeli kreirati tudi spletno podobo mesta Celje – Humans of Celje.

  

Slednja že ima novega mladega skrbnika, ki bo z delom in osveževanjem strani nadaljeval. Nekaj vtisov iz projekta si lahko ogledate tukaj. Ob zaključevanju projekta so udeleženci podrobneje spoznali program Erasmus+ in v zadnjem popoldnevu že snovali idejo za nadaljevanje projekta. Tako se nam obeta novo srečanje v letu 2015 na Poljskem.

Oglejte si tudi