Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Dan slovenske hrane

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Na ta dan v javnih zavodih – šolah in vrtcih – poteka tradicionalni slovenski zajtrk (v nadaljevanju TSZ). Pomembno je, da se že otroci zavedajo pomena kvalitetne domače prehrane; kmetijstvo, živilska industrija in čebelarstvo v povezavi z uravnoteženimi obroki namreč omogočajo zdrav razvoj naših najmlajših.
Tudi letos je pri projektu TSZ sodeloval Vrtec Slovenske Konjice. Jutranjega druženja ob domačih dobrotah (20.11.2015), katerega se je udeležil tudi župan Občine Slovenske Konjice – Miran Gorinšek, so se razveselili predvsem najmlajši, ki so ob spoznavanju zdrave slovenske prehrane zelo uživali; tokrat so namreč jedli enega izmed njihovih najljubših zajtrkov: kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Ravnatelj Vrtca Slovenske Konjice – Tomaž Popović, je bil nad projektom vidno zadovoljen. Zajtrka pa sta se udeležila tudi dva čebelarja Čebelarskega društva Slovenske Konjice – g. Žvikart in g. Kokelj.

 

Sicer pa se projekt tradicionalni slovenski zajtrk izvaja s pomočjo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Čebelarske zveze Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zavoda RS za šolstvo, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Zadružne zveze Slovenije in številnih slovenskih podjetij.

Oglejte si tudi