Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

DANES
7°C
-1°C
JUTRI
3°C
-3°C
Deli

Človekove pravice veljajo za vse

Mladinski svet Občine Slovenske Konjice je v sklopu projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (MAMD) Urice medkulturnega dialoga prvič izvedel še na OŠ Loče, drugič pa že na OŠ Ob Dravinji in na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. Na prvih dveh omenjenih šolah je bila tema Uric muslimanska kultura. Gostja, Faila Pašić Bišić, iz Društva UP je neutrudno odgovarjala na vprašanja otrok.

 

Prav tako je na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, kjer so tokrat informirali o LGBT-skupnosti, odgovarjal Mitja Blažič iz Društva Legebitra. Mladim so predstavili Splošno deklaracijo o človekovih pravicah, Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in svoboščin, Ustavo Republike Slovenije in Zakon o uresničevanju enakega obravnavanja ter nato pojasnili še pojme v povezavi z LGBT-skupnostjo.

Vprašanj v sklopu obeh tem je bilo veliko in skozi pridobivanje realnih informacij iz življenja etničnih in kulturnih manjšin so zopet padali stereotipi in predsodki. Urice medkulturnega dialoga na štiri različne teme so do sedaj vključile 250 osnovnošolskih otrok.

 

Projekt MAMD je sofinanciran s strani Finančnega mehanizma EGP in Finančnega mehanizma Norveške.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi