Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

12. Tradicionalni slovenski zajtrk

V slovenskih vrtcih in osnovnih šolah je danes pripravljen že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk s poudarkom na domačih, zdravih sestavinah. Župan Darko Ratajc se je skupaj s predsednikom Čebelarskega društva in Čebelarske zveze Slovenske Konjice Aleksandrom Žvikartom ter ravnateljem Vrtca Slovenske Konjice Tomažem Popovićem na zajtrku pridružil otrokom v podružnični enoti v vrtcu Tepanje.

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo za otroke poseben praznik. Osrednja tema, ki jo tokrat posebej izpostavljajo, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujajo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Na letošnjem plakatu ilustrator Peter Škerl v svojem umetniško-romantičnem slogu nagovarja otroke, starše, učitelje k rednemu zajtrkovanju s Kekčevo in Mojčino sliko. Učitelji in starši so vabljeni, da povabijo svoje najmlajše, naj tudi sami narišejo svojo ilustracijo o tradicionalnem slovenskem zajtrku z naslovom »Zajtrk z mlekom –  super dan«.

Petkov tradicionalni slovenski zajtrk poteka v Javnem vrtcu Slovenske Konjice in na vseh treh osnovnih šolah OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro in OŠ Loče.

Oglejte si tudi