Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Kreativno poletje v MCDD

Mladinski center Dravinjske doline je izvedel 2. termin Poletne šole kreativnosti. Dnevi so bili tematsko obarvani. Pri izvedbi programa so sodelovala različna društva. Zeliščarska sekcija DU Kopriva je pokazala, kako se gojijo kalčki in naredi sivkino mazilo. Izveden je bil pohod na Lovsko kočo Štepih, kjer je član Lovske družine Slovenske Konjice predstavil smoter lova. Mladi so ta dan spoznali še en način lova in sicer s pomočjo ptic ujed, ki sta jih predstavila predstavnika Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Ob 870. obletnici pisne omembe mesta Slovenske Konjice, je bil izveden tudi konjiški dan, v sklopu katerega so mladi spoznali zgodovino kmečkega punta iz leta 1515. S pomočjo člana Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice so slikali puntarje, nato pa pod vodstvom KD Svoboda osvobaja in KUD Gnezdo Slovenske Konjice punt uprizorili na Starem trgu. V sklopu programa šole so se mladi ohladili tudi na konjiškem bazenu.

V okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (MAMD) je bil izveden še dan albanske kulture. Hazbije Bytyqi je predstavila albanski jezik, tradicionalna oblačila in igre. Izdelali so si Skenderbegovo krono in pripravili burek na albanski način. Projekt MAMD je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

Vir in foto: MCDD

Oglejte si tudi