Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Skavtski zimski tabori 2016

Konjiški skavti in skavtinje so se po starostnih skupinah med zimskimi počitnicami odpravili na zimski tabor.

13 najmlajših bobrov in bobrovk se je skupaj s šestimi voditelji odpravilo zimovat na Prihovo. Vreme jim je bilo naklonjeno, zato so veliko časa preživeli zunaj. Skupaj so kuhali, se igrali, peli in se družili ob večernem ognju. Ostali so jim zelo lepi spomini in že se veselijo novih dogodivščin. 

Malo starejši volčiči so se odpravili na Rdeči breg nad Lovrencem na Pohorju. Skozi tabor jih je spremljala družina Krud, kateri so pomagali loviti hrano, skupaj so se podali na pot, kjer so pomagali vaščanom in vaščankam iz starodavne vasi, na koncu pa tudi našli zaklad. Proti koncu so se udeležili tekmovanja za najbolj izviren izdelek jamskih ljudi, si sami spekli pico, prepevali, se igrali igrice na zabavnem večeru in razmišljali o tem, kaj je naš največji strah in kako ga premagati.  

Izvidniki in izvidnice so se v zaključnem vikendu zimskih počitnic odpravili na težko pričakovani zimski tabor na Prebold. Pravzaprav v Dolino pustolovščin, saj so ob prihodu izvedeli, da se po teh krajih klatijo tudi nekakšni tihotapci, zato so se odločili, da jih razkrinkajo in jim prekrižajo načrte. To so uspeli narediti z razburljivo nočno igro in aktivnim raziskovanjem okolice. Hkrati so na slovesni ceremoniji medse sprejeli nove člane in članice, spoznali pa so tudi, da v nobeni pustolovščini nisi sam, saj nas spremlja prav poseben Varuh.  Skratka: odlično!

Najstarejši popotniki in popotnice so se odpravile na pot v Sv. Trojico v Slovenskih Goricah. Nastanjeni so bili v frančiškanskem samostanu. Bili so močna, povezana in malo neobičajna mafija, ki dela le dobre stvari. Obiskali so tudi stanovalce in stanovalke komune in se z njimi pogovarjali.

V preteklem času so izvedli tudi čistilno akcijo in praznovali rojstni dan skavtskega ustanovitelja Lorda Roberta Baden-Powella, ki ga slovenski skavti in skavtinje že drugo leto praznujejo pod geslom »22. 2. bo dober dan«. Želijo uresničevati Baden-Powellovo misel: »Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli«, ki ljudi nagovarja k vsakodnevnim dobrim delom, kar je tudi eden temeljev skavtske vzgoje.

Pred skavti in skavtinjami so sedaj tedenska srečanja, počasi pa se že približuje vrhunec skavtskega leta – poletni tabori.


Zapis pripravili: Simon Brecl, Jani Družovec, Tilen Venko, Petra Mejač
Foto: Konjiški skavti in skavtinje

Oglejte si tudi