Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

PREDAVANJE O INKONTINENCI

Pred nekaj dnevi je Območno društvo invalidov dravinjske doline Slov. Konjice organiziralo predavanje o težavah z inkontinenco. Predavala je ga. Branka Jordanovski s podjetja Simps S medicinski pripomočki.
 

Člane ODI je seznanila s tem nadležnim pojavom saj ne gre za bolezen. Nasploh se o tem tudi premalo ali pa skoraj nič ne govori . Je tako imenovana tabu tema.

Inkontinenca je nehoteno uhajanje urina ali blata ali celo obojega. Nekateri ljudje se jo celo sramujejo. Kar 70 % jih ne poišče strokovne pomoči. S tem se srečuje 5-10% ljudi in že 20% starejših od 35 let. 75% je žensk in 25% moških s to težavo.

Pomagamo si lahko z vajami za krepitev medeničnega dna. Potrebno jih je izvajati 3X na dan po 10 vaj. Izboljšanje  se pokaže šele čez 3 do 5 mesecev. A je vredno vztrajati. Vaje naj postanejo običajen del vsakdana, kot je umivanje zob. Ne smejo se izvajati med uriniranjem.

Pomembno je, da ste ženske in moški aktivni kljub tem težavam. Oslabljen mehur naj ne vpliva na vaše načrte in vašo samozavest. Uporabljate lahko izdelke TENA Lady za ženske ali pa TENA Men za moške. Izdelki so vpojni, preprečujejo neprijetne vonjave in so diskretni. TENA izdeluje tudi izdelke za nego starejše kože in nego kože pri inkontinenci.

20 članov ODI je z zanimanjem spremljalo predavanje. Ga. Branka je med vse prisotne tudi razdelila vzorčke omenjenih izdelkov.

Za odlično predavanje in predstavitev izdelkov se ji člani ODI in moja malenkost prav lepo zahvaljujemo.


Olga Pančič

 

 

Oglejte si tudi