Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Obiskali smo center NOORDUNG

Organizirali smo izlet v Vitanje, z željo, da bolje spoznamo Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga ali na kratko Center NOORDUNG.

Center sredi mesta Vitanje že s svojo zunanjo podobo vzbuja nekaj posebnega s svojo spiralno obliko, tako da smo z radovednostjo vstopili v njegovo notranjost in se prepustili vodenemu ogledu. Vodička nas je  po posameznih delih predstavitve centra popeljala v svet astronavtike, vesoljskih tehnologij in dosežkov na področju raziskovanja vesolja. Predstavila nam je odkritja slovenskih podjetij in posameznikov, povezanih z vesoljem.

Občutiti in doživeti delček vesolja, je bilo za nas posebno doživetje. Pomembno je omeniti, da je celoten center Noordung arhitekturno, tehnično in prostorsko brez ovir za gibalno ovirane ljudi (vključno s sanitarijami), posamezne vzpone v stolp smo pa premagovali s pomočjo prostovoljcev in prostovoljk.   

Gostilna Kuzman, ki je v neposredni bližini centra in smo jim pred leti predstavili naše potrebe za koriščenje gostinskih storitev, so ovire (sanitarije za invalide in klančino za vstop) v najkrajšem možnem času odpravili, zato smo tam nadaljevali naše druženje. Bilo je nam je lepo.

Julijana Kralj

Društvo VIZIJA

Oglejte si tudi