Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Izvedba predavanja Premagajmo ovire – nasilje nad osebami z invalidnostjo za člane Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče

Nasilje nad osebami z invalidnostjo je v naši družbi še vedno tabuizirano, zato v Društvu Vizija, v sklopu posebnega socialnega programa Nasilje nad invalidi, izvajamo projekt Premagajmo ovire – nasilje nad osebami z invalidnostjo, s katerim želimo širšo javnost ozavestiti o problematiki na tem področju. Projekt smo dne 20.04.2022 predstavili članom Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, kjer smo prisotne seznanili z vrstami nasilja in dejavniki tveganja, ozavestili smo jih o delovanju programa Nasilje nad invalidi in vsemi tremi pripadajočimi podprogrami. Prisotne smo seznanili z dolžnostjo prijave nasilja, v kolikor zanjo vedo in jih opolnomočili z informacijami, kam se v primeru izkazanih potreb obrniti. Na predavanju je bilo prisotnih 12 članov iz društva, predavanje pa je bilo s pomočjo tolmačke tolmačeno v slovenski znakovni jezik.

Ob tej priložnosti se želimo predsedniku g. Marinko Matjažu, Medobčinskemu društvu gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče ter njihovim članom zahvaliti za meddruštveno sodelovanje, ki nas bogati in utira našo nadaljnjo pot.

 

                                                                                                                                                             Mateja Peterec

                                                                                                                             Strokovna delavka v programu

                                                                                                                                             Nasilje nad invalidi

Oglejte si tudi