Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

TRADICIONALNI, ŽE XII. DAN BREZ VOZIČKA

V petek, 10. julija 2015, vas od 13. ure dalje vabimo na Mestno kopališče Slovenske Konjice, kjer bo potekala že 12. tradicionalna mednarodna akcija »Dan brez vozička«. V organizaciji Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in Plavalnega kluba Slovenske Konjice ter ob podpori Občine Slovenske Konjice in Zveze paraplegikov Slovenije bomo, kot vsa leta doslej en dan preživeli na bazenu v Slovenskih Konjicah.
Akcija, ki je bila na začetku namenjena integraciji invalidov v kopališko populacijo in je predvsem razvijala stereotipe o nemočnih invalidih, tokrat prinaša različne zanimivosti, od predstavitve potapljanja (invalidni potapljači popeljejo ne-invalidne radovedneže pod gladino konjiškega bazena), novosti na področju opreme, ki služi tako potapljanju kot tudi premikanju pod in nad vodo, do novosti, ki jih na konjiškem kopališču še ni bilo:
  •        Premierna predstavitev podvodne fotografije s SeaCam ohišjem,
  •        Potapljanje z rebreatherji Poseidon,
  •        Vožnja s podvodnim skuterjem Bonex,
  •        Prestavitev novih materialov za potapljaške obleke Elios

 Eden vodilnih svetovnih proizvajalcev podvodnih ohišij za fotoaparate visokega cenovnega razreda SeaCam in proizvajalec prvega rekreativnega rebreatherja na svetu Poseidon (zastopnik za Slovenijo je CPA d.o.o.) sta naslednja od proizvajalcev opreme za potapljanje, ki sta podprla prizadevanja potapljačev invalidov, da se lahko enakopravno vključijo v globalno potapljaško skupnost. In, če so potapljači več kot desetletje podirali ovire s potapljanjem na ekskluzivnih lokacijah, tokrat podvodna fotografija in rebreatherji predstavljajo naslednje izmed novih teritorijev, ki jih nameravajo osvojiti.

 

V petek se tako obeta predvsem druženje vseh, ki imajo radi vodo in podvodje, obenem pa se nasmiha priložnost, da se spoznate z novo opremo in izmenjate dragocene izkušnje, ki vedno pridejo prav.

 

Za osebe z gibalno oviranostjo in njihove spremljevalce vstopnine za bazen ni, za pijačo in hrano bo poskrbljeno.  

 

Več o dnevih brez vozička iz preteklih let si lahko preberete na:

XI. Dan brez vozička 2014

X. Dan brez vozička 2013

IX. Dan brez vozička 2012

VIII. Dan brez vozička 2011

 

Vljudno vabljeni!

Branko Ravnak, predsednik PKSK

 

Kontaktne osebe:

Aleš Povše – Yoda (yoda.ales@gmail.com; 041 274 877)

Alenka Fidler (alenka.fidler@gmail.com; 031 625 729)

www.iahd-adriatic.org

Oglejte si tudi