Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

MCDD kot stičišče NVO za mlade v Savinjski regiji

V preteklem tednu je v prostorih Društva NOVUS, v Velenju potekala novinarska konferenca, na kateri sta dr. Selma Filipančič Jenko, predsednica in zastopnica Društva NOVUS, in Snježana Lekić, vodja projekta, predstavili projekt Regionalno stičišče NVO Savinjske regije NOVUS (v nadaljevanju Regionalno stičišče). Nosilec projekta, ki bo trajal od 1. 1. 2016 - 30. 9. 2019, je Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS, partner projekta pa MCDD Slovenske Konjice, so.p..

 

Regionalno stičišče je osrednja točka za vse nevladne organizacije v Savinjski regiji s ciljem povezovanja, partnerskega sodelovanja, zagovorništva na lokalni in regionalni ravni ter zagotavljanja strokovne podpore za delovanje in razvoj NVO. S tem namenom bo okrepljeno tudi sodelovanje med različnimi sektorji in vpeljani bodo trajni mehanizmi vključevanja NVO v procese priprave in izvajanja lokalnih in regionalnih politik ter seveda izboljšan položaj in pogoji za delovanje NVO sektorja.

V naslednjih 4. letih bodo skozi projekt strokovno, organizacijsko in zagovorniško okrepljene izbrane NVO s potencialom in na podlagi analize potreb bo spodbujan razvoj novih storitev, ki jih določeno okolje potrebuje. Projekt je bil izbran na Javnem razpisu za krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev 2015 - 2019, ki se bo izvajal v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Financira ga Ministrstvo za javno upravo in Evropski socialni sklad.

tiskovna.jpg

MCDD bo prenašal dobre prakse s področja mladine širom Savinjske regije.

Oglejte si tudi