Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

DANES
26°C
15°C
JUTRI
31°C
15°C
2916

V Konjicah že eno leto vozijo prostoferji

V Občini Slovenske Konjice so ponosni, da praznujejo prvo obletnico delovanja projekta Prostofer, v okviru katerega prostovoljni šoferji ponujajo brezplačne prevoze občanom. Ponosni so na vsakega izmed dvanajstih prostovoljnih šoferjev, ki nesebično pomagajo v projektu Zlate mreže. Predstavitvi njihovega dela so namenili dan odprtih vrat, 15. februarja, ki poteka po številnih občinah v Sloveniji.

Prostovoljni šoferji so v lanskem februarju opravili usposabljanje v vožnji z občinskim električnim avtomobilom in se seznanili z delovanjem Zlate mreže. S prevozi so pričeli marca lani in v lanskem letu prevozii skupaj 3196 kilometrov z električnim vozilom, še nekaj več pa z lastnimi avtomobili. Prevozi so namenjeni predvsem starejšim osebam, ki potrebujejo prevoz, pa ne morejo ali nočejo obremenjevati sorodnikov ali uporabljati plačljivih prevozov. Zato je bila tudi večina prevozov opravljenih do Zdravstvenega doma v Slovenskih Konjicah ali Ločah. S tem je izražen glavni cilj akcije Prostofer, to je povečanje udeležbe starejših v cestnem prometu in s tem njihova mobilnost.

Še posebej priden je bil v lanskem letu prostovoljni šofer Ivan Mehle, ki je opravil kar 2380 kilometrov. Takoj za njim so se izkazali tudi Branko Polanec s 601 kilometrom, Sonja Punčuh z 201 kilometrom in še veliko kilometrov z lastnim avtomobilom, ter Vojko Očko in Milan Javernik. Vsakemu izrekajo iskreno hvala, saj pomagajo izboljševati varnost starejših voznikov in drugih udeležencev v prometu ter omogočajo socialno vključenost starejših, pa tudi cenovno dostopnost prevozov.

Za prevoz lahko pokličete na Zlati asistent, na brezplačno telefonsko številko 080 10 10. V občini si želijo, da se občani čim večkrat poslužite dane možnosti, vaše zahvale in pohvale bomo zelo veseli, še bolj pa prostovoljni šoferji, ki vam namenijo svoj čas.

Vir: https://www.slovenskekonjice.si/objava/125946

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi