Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Slovenske Konjice prostovoljcem prijazna tudi 2023

V okviru 23. Nacionalnega tedna prostovoljstva je Slovenska filantropija na Slovesnem dnevu prostovoljstva v torek, 23. 5. 2023, podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. Občina Slovenske Konjice je tudi letos prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« in bila ena izmed 42 občin v Sloveniji, ki so ta laskavi naziv potrdile, pridružilo pa so se jim še štiri nove občine.

V Žalcu smo izvedeli, kdo so Junaki našega časa med osnovnošolci in srednješolci, katera mesta so prijazna prostovoljstvu, kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi, najboljši mentorji prostovoljcem ter katera je najboljša prostovoljska zgodba izbrana med novinarskimi kolegi.

Primož Poklič, podžupan občine Slovenske Konjice, je priznanje prevzel v imenu vseh prostovoljcev v občini, ki žrtvujejo svoj prosti čas, svoje znanje in izkušnje, nudijo pomoč v dobro drugih in širše družbene skupnosti ter si skupaj z občino prizadevajo za večjo kakovost življenja vseh, za njihovo socialno vključenost in sodelovanje pri utripu lokalne skupnosti.

Občina Slovenske Konjice je priznanje potrdila, ker nadaljujoče nudi pomoč organizacijam pri izvajanju prostovoljskih aktivnosti in za finančno pomoč, za krepitev prostovoljstva med mladimi, za promocijo prostovoljstva in podporo pri izvajanju prostovoljskih projektov, kot so Prostofer, Žinkana in Dan zemlje.

Zahvala vsem prostovoljcem v imenu Občine Slovenske Konjice in župana Darka Ratajca.


Oglejte si tudi