Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Zaživela izmenjevalnica igrač

Se vašim otrokom nabirajo igrače, ki so jim postale nezanimive, vi pa bi jih, kljub temu da so še uporabne, raje zavrgli, kot da zasedajo vaš domači prostor? Ne zavrzite jih, prinesite jih na Izmenjevalnico igrač na tržnico v Slovenskih Konjicah vsako prvo soboto v mesecu med 8. in 12. uro. Izmenjevalnico igrač organizira Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice.

Menjate lahko uporabne stvari, in sicer toliko igrač kot prinesete, toliko jih lahko odnesete. Otroci lahko prinesejo igrače, ki so jim postale manj zanimive, so jih prerasli ali pa se z njimi ne igrajo več. Na tržnici si lahko izberejo take igrače, s katerimi se bodo želeli igrati. Glede na izkušnje so nad izmenjavo uporabnih stvari najbolj navdušeni ravno najmlajši, ki si z veseljem in začudenjem, da za igračo ni potrebno plačati, izmenjujejo igrače. Tak način je dober zanje, saj jih uči deliti in podariti naprej nekaj, kar je prej pripadalo njim.

Prav tako bo ob stojnici postavljena tudi mobilna knjižnica, v kateri si lahko izposodite knjigo, jo preberete in vrnete kasneje. Z namenom obveščanja in izobraževanja JKP za starše organizira izobraževanje in možnost ureditve plačevanja položnic preko e-računa, o pravilnem ravnanju z vodo, surovinami in o tem, kaj ne sodi v kanalizacijo. JKP je že leta 2015 v času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov pričelo z organizirano izmenjavo še uporabnih stvari. Prebivalce Slovenskih Konjic želi spodbuditi k odgovornejši potrošnji in jim predstaviti pogosto napačen odnos do stvari. Prav tako se Občina Slovenske Konjice v zavezi Zero Waste (Občina na poti do družbe brez odpadkov) zavezuje k preprečevanju nastajanja odpadkov in k spodbujanju ponovne uporabe izdelkov. In izmenjevalnica še uporabnih izdelkov je ena od priložnosti za uresničitev cilja.

Smiljana S. V. 

Oglejte si tudi