Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Z Velikim pokom v novo glasbeno - gledališko sezono

Na Centru za kulturne prireditve, 2. novembra začnemo s predstavami za mladino in vse tiste, ki si želijo poučnih in izobraževalnih vsebin v gledališko  - glasbeni umetnosti.

2. november 2015, 18:00, Dom kulture Slovenske Konjice
Gledališka predstava VELIKI POK, Zavod Margareta Schwarzwald, Cankarjev dom in MG Ptuj
Režija: Maruša Kink, Igrajo: Jernej Čampelj, Tina Gunzek/Barbara Ribnikar, Saša Pavlin Stošić

Gledališka uprizoritev Veliki pok interpretira našo skupno zgodovino. Vsi vemo, da so obstajali časi, ko so največji umi takratnega sveta bili prepričani, da je Zemlja ploščata in središče vesolja. Še dobrih sto let nazaj je veljalo, da je atom najmanjši delec. Na različnih koncih sveta obstajajo različne teorije o njegovem nastanku, nekatere mitološke, pravljične, druge popolnoma znanstvene. Dvom je sopotnik razmišljanja, ki lahko sproži gromozanski miselni premik, ta pa lahko vodi k odgovorom in skupnemu razvoju. Uprizoritev Veliki pok preko zanimivih zgodb govori o vsem poznanih znanstvenikih, humanistih, raziskovalcih, umetnikih in o drugih vizionarjih (Nikoli Tesli, Albertu Einsteinu, Isaacu Newtonu, Charlesu Darwinu, Galileu Galilei in Marie Curie), ki so bili dovolj radovedni, intuitivni, vedoželjni in skeptični, da so prispevali k skupnemu razvoju. Njihovo sporočilo pa je enotno: spregovori naglas, četudi gre za 'neumnost'. Vse velike ideje in vse velike teorije so to nekoč bile. 

25. januar 2016, 18:00, Dom kulture Slovenske Konjice,
Glasbena izpoved TRUBADURKE
Glasbeno-literarna predstava Zvezdane Novaković, Pie Zemljič in Tine Žerdin.

Trubadurke so poezija, ki se potepa po svetu, so zvok, mehkoba, erotika, so norost, bolečina, so pristnost, so nekaj daljnega in hkrati bodočega, so nekaj, kar ti govori, te navdihuje, te omami in zapelje … V avtorskem glasbenem in besednem projektu sodelujejo avtorica, pevka in harfistka Zvezdana Novaković, dramska igralka Pia Zemljič in koncertna harfistka Tina Žerdin. 

17. marec 2016, ob 18:00, Dom kulture Slovenske Konjice
Gledališka predstava POSLUŠAŠ SRCE ALI GLASBO
Igrata: Barbara Mrak, Denis Horvat, Režija: Rok Vilčnik, Produkcija: Narodni dom Maribor 

Mladinska gledališka predstava govori o glasbi, ki briše razlike med glasbenimi zvrstmi ter humorno in romantično prikaže, kako je vsa glasba univerzalna, s seboj pa nosi le ljubezen in lepoto. Okoliščine odraščanja nas že od zibelke naprej usmerjajo k poslušanju določene glasbene zvrsti. Glasba sama po sebi je univerzalna in kot taka bi morala združevati in buditi v nas le dobro in plemenito. A zakaj se nam potem zgodi, da nas včasih ločuje in med nami ustvarja napetosti? Še posebej v fazi odraščanja. Ali gre za pomanjkanje znanja, védenja, razumevanja, sprejemanja? Ali si res to, kar poslušaš? Ali tudi glasba, tako kot obleka, naredi človeka? Ali si z »drugačno« glasbo »drugačen«? Ali šminker res ne more razumeti rockerja, raper narodnjaka, rejver klasika?

Vstopnina: 10 eur

Predprodaja vstopnic in informacije:
Center za kulturne prireditve, 03 758 04 37

Prodaja vstopnic: 1 uro pred predstavo

Oglejte si tudi