Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Poziv k oddaji obrazcev za prijavo škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022

Uprava RS za zaščito in reševanje je na podlagi pobude Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše. Posledično Občina Slovenske Konjice poziva vsa kmetijska gospodarstva, ki so v letošnjem letu utrpela škodo na kmetijski proizvodnji (priznanih kultur) zaradi posledic suše v letu 2022, da prijavijo škodo na obrazcu 2 (Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči) kateri mora biti 2x podpisan s strani oškodovanca.

Pri izpolnjevanju obrazca je obvezna uporaba šifranta kmetijskih kultur (priloga) iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode in ne iz subvencijskih vlog (subvencijske vloge naj vam bodo pripomoček oziroma priloga k obrazcu 2).

Škodo lahko prijavijo vsa kmetijska gospodarstva, ki so vpisana v register kmetijskih gospodarstev ( imajo KMG-MID številko).

Pravilno in v celoti izpolnjene in podpisane obrazce je potrebno oddati v sprejemni pisarni Občine Slovenske Konjice najkasneje do ponedeljka, 19.09.2022 do 12. ure.

Informacije v zvezi s pozivom: Občina Slovenske Konjice, Stari trg 29, 3210 Slovenske Konjice, Igor Stajnko, tel.: 03/757-33-93, e-naslov: igor.stajnko@slovenskekonjice.si.

Oglejte si tudi