Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Romska kultura na OŠ Zreče in OŠ Loče

Mladinski svet Občine Slovenske Konjice je na OŠ Loče in OŠ Zreče izvedel delavnice Urice medkulturnega dialoga na temo romska kultura. Mladi so spoznali, kakšna je vloga medijev pri oblikovanju javnega mnenja o različnih kulturah. Na OŠ Loče sta bila v tretjem delu gosta predstavnika prekmurske romske skupnosti, Monika Sandreli in Sandi Horvat. Mladi so ju lahko vprašali kar koli v povezavi z Romi v Sloveniji. Najpogostejši vprašanji sta bili od kod so Romi prišli in če sta bila kdaj žrtvi diskriminacije.

Gostja na delavnicah na OŠ Zreče pa je bila Jasmina Ahmetaj iz mariborske romske skupnosti. Analiza evalvacije, ki so jo izvedli po izvedenih Uricah na OŠ Zreče, je pokazala, da je bil pogovor z gostjo všeč 93. odstotkom udeleženih. 85 odstotkov otrok je menilo, da so delavnice te vrste pomembne za njihov osebnostni razvoj, 93 odstotkov pa si jih želi, da bi bilo podobnih delavnic na šoli več.

Aktivnosti sta bili izvedeni v sklopu projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, ki je sofinanciran s strani Finančnega mehanizma EGP in Norveške.

Oglejte si tudi