Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Očistimo naš kraj

Vabimo občanke in občane – seveda ob upoštevanju vseh ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa – da v mesecu aprilu pristopijo k pomladni čistilni akciji, kot lahko pomagajo individualno oz. v družinskem krogu. Do lani smo čistilno akcijo tradicionalno pripravili okoli Dneva Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila. To leto bo drugače, a skupaj z JKP d.o.o. Slovenske Konjice vabimo, da se v dobrem namenu združijo občanke in občani ter pomagajo, kot lahko.

V času širjenja bolezni Covid-19 so javno-komunalna podjetja in naravovarstveniki pogosto izpostavljali povečano število odpadkov, predvsem število plastenk za enkratno uporabo, kar je bila posledica ukrepov. S čistilno akcijo moramo počistiti vsaj nepravilno odvržene odpadke v okolje naše občine, sami pa skrbeti za zdrav odnos do okolja in ga predvsem varovati za prihodnje generacije.

V Slovenskih Konjicah je na področju pravilnega ravnanja z odpadki zelo aktiven Center ponovne uporabe, ki krajane spodbuja k temu, da izdelke, ki jih ne uporabljajo več, to so oblačila, obutev, gospodinjske aparate, električne in elektronske izdelke, belo tehniko, otroško opremo, knjige, opremo za dom itd. prinesejo v Center, ki jih potem nameni ponovni uporabi.
Z majhnimi koraki lahko veliko pripomoremo k zero waste bivanju.

Oglejte si tudi