Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
0°C
-4°C
ČE.
3°C
-3°C
Deli

Klopi v našem mestu za počitek


       Lepo je naše zeleno mesto Slovenj Gradec. Veliko je bilo narejenega za dobro počutje občank in občanov, ko gredo po vsakodnevnih opravkih.
Stari del mesta je še posebno privlačen, saj ga krasii vrsta skulptur in kipov, ki jih ne bi našteval saj jih večina pozna in smo ponostni nanje. Dajo posebni pečat našemu mestu miru. Nenazadnje je poseben 
pečat dodala prelepa fontana pred Namanovo.
A to ni tema, katere sem se hotel dotakniti. Želim opozoriti na drugi problem. Starostna doba se daljša 
našega prebivalstva in vse več nas je, ki dosegamo že kar zavidljivo starost od 70, 80 in več let. V tej starosti je normalno, da se pričenjajo tudi težave. Predvsem se pozna pri utrujenosti, pa tudi število invalidov se povečuje. Veliko je težkih invalidov pa takšnih, ki še zmorejo prehoditi več sto metrov. So pa seveda tudi takšni, ki lahko prehodijo le nekaj metrov, potem pa se morajo ustaviti, da zajamejo sapo in da lahko čez nekaj časa nadaljujejo pot.   Prav tem invalidom in ne samo invalidom tudi starejšim bi v tistem trenutku prišla prav kakšna klopca. 
         Nekateri bodo dejali saj je veliko bifejev, kjer se lahko usedejo, a ni to to. Klopi pogrešamo pri trgovskih  centrih, ulicah, pred Katico itd. Seveda je to strošek, vendar pa menim, da bi v doglednem času bilo možno realizirati to idejo. Nekaj klopic je že in smo zanje hvaležni. Upam, da bo moja ideja padla na plodna tla pri odgovornih. Mi starejši in invalidi bomo hvaležni.

        Ivan Logar - Jani

          
         

       Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Dušan Stojanovič 30. 05. 2018

Spoštovani gospod Logar, naj se Vam iskreno zahvalimo za spodbuden in predvsem konstruktiven zapis, kakršnih smo še posebej veseli, saj poleg opažanj, pozitivne in konstruktivne kritike ter pobude in mnenja, nakažejo tudi rešitev. Vašo pobudo je mestna uprava vzela resno in takoj pristopila tudi k iskanju prostorskih rešitev umeščanja dodatnih klopi ob sprehajalnih poteh. Slovenj Gradec je s svojimi zavezami (mesto prijazno invalidom, trajnostni mobilnosti, zdravemu okolju in varnemu bivanjskemu prostoru) kakopak dolžan tovrstne predloge in želje občank in občanov tudi upoštevati. Za Vaše razmišljanje se Vam zahvaljujemo in sporočamo, da smo Vam vedno na razpolago tudi preko kanalov obveščanja na portalu www.slovenjgradec.si, osebno ali po telefonu. Vse dobro in lepo pozdravljeni. S spoštovanjem, Dušan Stojanovič, odnosi z javnostmi MOSG.

Ivan Logar 30. 05. 2018

Gospod Stojanovič, vesel sem, da je moj predlog tako hitro padel na plodna tla. MO SG ima veliko sposobnih uslužbencev, ki bodo s svojim znanjem znali uresničiti predlog nas invalidov in veselimo se že, da bomo lahko kmalu koristili nove pridobitve.Hvala in lep pozdrav. Ivan Logar - Jani

Kreator PSP d.o.o.