Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Klopi v našem mestu za počitek


       Lepo je naše zeleno mesto Slovenj Gradec. Veliko je bilo narejenega za dobro počutje občank in občanov, ko gredo po vsakodnevnih opravkih.
Stari del mesta je še posebno privlačen, saj ga krasii vrsta skulptur in kipov, ki jih ne bi našteval saj jih večina pozna in smo ponostni nanje. Dajo posebni pečat našemu mestu miru. Nenazadnje je poseben 
pečat dodala prelepa fontana pred Namanovo.
A to ni tema, katere sem se hotel dotakniti. Želim opozoriti na drugi problem. Starostna doba se daljša 
našega prebivalstva in vse več nas je, ki dosegamo že kar zavidljivo starost od 70, 80 in več let. V tej starosti je normalno, da se pričenjajo tudi težave. Predvsem se pozna pri utrujenosti, pa tudi število invalidov se povečuje. Veliko je težkih invalidov pa takšnih, ki še zmorejo prehoditi več sto metrov. So pa seveda tudi takšni, ki lahko prehodijo le nekaj metrov, potem pa se morajo ustaviti, da zajamejo sapo in da lahko čez nekaj časa nadaljujejo pot.   Prav tem invalidom in ne samo invalidom tudi starejšim bi v tistem trenutku prišla prav kakšna klopca. 
         Nekateri bodo dejali saj je veliko bifejev, kjer se lahko usedejo, a ni to to. Klopi pogrešamo pri trgovskih  centrih, ulicah, pred Katico itd. Seveda je to strošek, vendar pa menim, da bi v doglednem času bilo možno realizirati to idejo. Nekaj klopic je že in smo zanje hvaležni. Upam, da bo moja ideja padla na plodna tla pri odgovornih. Mi starejši in invalidi bomo hvaležni.

        Ivan Logar - Jani

          
         

       



Oglejte si tudi