Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
-1°C
-12°C
JUTRI
-2°C
-13°C
2623

Tradicionalni Jožefov sejem - DOGODEK ODPOVEDAN

Spoštovani, 

zaradi preventivnih ukrepov ob povečani nevarnosti okužb s koronavirusom ter v skladu s priporočili Ministrstva za zdravje in NIJZ ODPOVEDUJEMO Jožefov sejem, ki bi naj potekal v četrtek, 19. marca, v mestnem središču Slovenj Gradca. Glede na trenutno stanje verjamemo, da je odpoved dogodka prava odločitev in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Več informacij je na voljo na tel. 02 88 12 116 ali na tic@slovenjgradec.si

 

V Slovenj Gradcu so se sejmi prirejali že v srednjem veku, ko so bile okrog leta 1251 mestu podeljene trške pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes. V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni, t. i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin). Jožefov sejem, ki je prvi izmed treh sejmov v letu, bo letos potekal v četrtek, 19. marca, na Glavnem trgu in Trgu svobode v Slovenj Gradcu. 

Na sejmih sodelujejo razstavljavci in prodajalci iz cele Slovenije ter tudi iz tujine. Na stojnicah je moč najti raznovrstno blago široke potrošnje, izdelke domačih in umetnostnih obrti, kulinarično ponudbo in kmečke pridelke. Vse več prodajalcev prihaja tudi iz Slovenj Gradca in ostalih koroških krajev.

Sejmi v Slovenj Gradcu že dolgo niso namenjeni le prodaji in nakupu blaga, ampak predvsem druženju. Zaradi tega so dobro obiskani in v današnjem hitrem tempu življenja tudi dobrodošla popestritev dogajanja v mestnem jedru.

Prijave za sodelovanje na Jožefovem sejmu se zbirajo v turistični pisarni Slovenj Gradec, tel. 02 88 12 116, prijavnico najdete v prilogi.


 

Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi