Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalni Pankracijev sejem v Slovenj Gradcu

V mestnem jedru Slovenj Gradca se skozi vse leto zvrstijo trije večji, splošni t.i. kramarski sejmi, Jožefov (19. marca), Pankracijev (12. maja) ter Elizabetin (17. novembra).

V četrtek, 12. maja, bo na Glavnem trgu in na Trgu svobode potekal tradicionalni Pankracijev sejem, ki simbolično zaznamuje prehod v toplejše obdobje leta. Na sejmu bodo, poleg številnih prodajalcev z izdelki za široko potrošnjo iz cele Slovenije, sodelovali tudi rokodelci  ter ekološke in druge kmetije iz Koroške, ki bodo ponujale domače pridelke in izdelke. Na sejmu običajno sodeluje skoraj 150 prodajalcev, tudi letos pa organizator sejma Javni zavod SPOTUR pričakuje dober obisk obiskovalcev iz cele Koroške. 

 

Tradicionalni kramarski sejmi so bili vedno namenjeni predvsem druženju in srečevanju ljudi. Tudi zaradi tega so vedno dobro obiskani in prinašajo dobrodošlo popestritev dogajanja v mestnem jedru Slovenj Gradca.

 

Vse dodatne informacije in prijavnice za prodajalce so na voljo na tel. 02 88 12 116 in v turistični pisarni JZ SPOTUR na Glavnem trgu 24, v Slovenj Gradcu.

Oglejte si tudi