Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
14°C
4°C
9411

Toni Mulec na Reliju Dakar

Na sloviti vzdržljivostni preizkušnji, najhitrejšem in najtežjem reliju na svetu  Reliju Dakar  letos nastopa tudi Slovenjgradčan Toni Mulec.

Toni je motokrosist že od mladih nog, skozi leta se je kalil in preizkušal tudi v enduru, v zadnjem času pa se posveča ekstremno težavnim dirkam. Na mednarodni sceni je nase opozoril z izjemnimi vožnjami v francoskem Le Touquetu, kjer se je tisoč motoristov z vrtoglavimi hitrostmi na znameniti obali borilo za prestiž na ekstremno zahtevni peščeni progi. Na začetku oktobra je zelo uspešno nastopil na maroškem reliju, kjer si je z odličnimi vožnjami privozil vstopnico za Dakar.

Dakar 2023 poteka v Savdski Arabiji že od 31. decembra 2022, potekal pa bo vse do 15. januarja 2023. Pot tekmovalce vodi s plaž Rdečega morja preko neskončnih sipin do cilja v mestu Dammam. Dirka bo fizično in psihično izjemno naporna ter polna pasti. Povprečno bodo vozniki dnevno prevozili okrog 700 kilometrov na izjemno zahtevnih terenih. Toni na Dakar potuje sam, tam pa ga bo spremljala nizozemska ekipa HT Rally Raid. Vozil bo na motorju znamke Husqvarna 450 ccm.

Pred svojim krstnim nastopom na Reliju Dakar je povedal: »Moj naslednji športni cilj je največji v moji dolgoletni karieri, saj se želim preizkusiti na najhitrejši in najtežji dirki na svetu  zloglasnem Reliju Dakar. Ta moja želja je zrasla tudi iz sodelovanja s tovarniško ekipo KTM, kjer sem kot zunanji testni voznik preizkušal različne nastavitve in komponente ter ob tem spoznal, da imam hitrost, da se lahko primerjam z najboljšimi na svetu. Seveda samo to ni dovolj, saj je hitrost na testni progi nekaj drugega kot na dirki, kje je potrebno skrbeti tudi za navigacijo. Verjamem, da mi lahko uspe s pametno in taktično dovršeno vožnjo doseči dober rezultat na tej globalno najbolj prepoznavni dirki.«

Žal pa se Toni pred nastopom ni posvečal samo pripravam in treningom, temveč tudi stroškom, saj nastop na Dakarju prinaša visoke. »Dakar je v bistvo že pred vrati, zato lovim še zadnje sekunde za zbiranje financ. O sami tekmi zaradi tega še nimam prav veliko časa razmišljati. Vem pa, da se ga moram lotiti taktično, iz njega izvleči čim več in se uspešno pripeljati do cilja. Voziti bo treba hitro, a previdno. Zagotavljanje finančnih sredstev je zame veliko breme. Veliko podpore sem sicer že dobil in naredil bom vse, da tistim, ki me podpirajo, vrnem z nastopom, na katerega bomo vsi skupaj ponosni. Hvaležen sem za vsak cent, ki sem ga prejel. Vsem, ki me sprašujejo o rezultatu, bi odgovoril tako: Ko bom 31. decembra na startu dal čelado na glavo, bo znak, da smo vsi skupaj dosegli izjemen rezultat.«

Vsi, ki še želite biti del Tonijeve zgodbe na Dakarju, še vedno lahko donirate na strani: gogetfunding.com, pomagate z nakupom majic na: tonimulec.si ali donirate na transakcijski račun njegovega kluba. Vsakega evra bo zelo vesel, za večje sponzorje pa ima prostora na motorju tudi še dovolj.


(Vir: SGlasnik (MaN))


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi