Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Temeljni kamen prizidka Osnovne šole Podgorje

Prenova Osnovne šole Podgorje, ki bo obsegala tudi gradnjo prizidka, se je s polaganjem temeljnega kamna uradno pričela danes, v sredo, 15. junija 2022. Z investicijo naj bi predvidoma zaključili že v začetku leta 2024.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je v prejšnjem mesecu (19. maja 2022) podpisal gradbeno pogodbo za "Prizidek in rekonstrukcijo Osnovne šole Podgorje" z izbranim izvajalcem SGP KOGRAD IGEM ZOD, d.o.o.

Projekt je delo arhitekturnega biroja ARH Deko, d. o. o., glavna projektantka prizidka in rekonstrukcije pa je Pia Planinšec Koraca. Dela bo nadziralo podjetje Nadzor in vodenje gradbišč Jurij Atelšek, s. p.

Vrednost projekta je ocenjena na 1.350.984,58 evra, od česar bo Mestna občina Slovenj Gradec iz proračuna prispevala več kot 900 tisoč evrov, preostanek pa sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Eko sklad. Podgorska šola bo z investicijo pridobila več kot 350 kvadratnih metrov novih prostorov, v katerih bodo med drugim nove učilnice, knjižnica, dva kabineta in povezovalni hodnik, hkrati pa bo prenovljenih več kot 430 kvadratnih metrov obstoječih prostorov šole.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je ob priložnostni slovesnosti med drugim povedal, da se bodo z investicijo bistveno izboljšali pogoji za kvaliteten izobraževalni proces pa tudi za nekatere druge dejavnosti, ki prispevajo k dobrim bivalnim pogojem na podeželju. Veseli ga, da se Podgorje na vseh področjih razvija ter privablja v kraj nove družine, zaradi česar narašča tudi število otrok. Rekonstrukcija in dozidava šole v Podgorju je prva od naložb v izobraževalne institucije, ki jih Mestna občina Slovenj Gradec načrtuje na podlagi predhodno opravljene temeljite analize potreb.

Ravnatelj Osnovne šole Podgorje Aljoša Lavrinšek je dejal, da gre pri obnovi in dozidavi šole za zgleden primer sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki se je začelo že z odločitvijo za združitev oddelka mestne knjižnice s šolsko v prostorih šole, zaradi česar se zdaj še toliko bolj veselijo prepotrebnih dodatnih prostorov, med drugim tudi nove, svetle jedilnice.

Oglejte si tudi