Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Judoistka Zala Pečoler odlična peta na EYOF-u v Gruziji

Na evropskem mladinskem olimpijskem festivalu v Tbilisiju so nastopili trije predstavniki JK Acron Slovenj Gradec: Zala Pečoler, Aljoša Yankovskyy in Jan Horvat.
V času od 25.7. do 1.8.2015 je v gruzijski prestolnici Tbilisi potekal Evropski mladinski olimpijski festival (EYOF) 2015, ki se sicer v okviru evropskega olimpijskega komiteja prireja na vsaki dve leti. Skupaj je na festivalu v 9 panogah nastopilo preko 3800 športnikov iz vse Evrope. Pod okriljem slovenskega olimpijskega komiteja je na festivalu v 6 panogah nastopilo 60 slovenskih športnikov in športnic in sicer v:  Atletiki, gimnastiki, judu, kolesarstvu, plavanju, rokometu in tenisu. Skupaj so osvojili 16 medalj (5, 6, 5) kar je bilo dovolj, da je po številu in žlahtnosti osvojenih medalj med 50 udeleženimi državami Slovenija pristala na zavidljivo visokem 5. mestu.

 

Na festival so se kvalificirali in slovenske barve zastopali tudi trije Slovenjgradčani, vsi predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec. Zala Pečoler (do 63 kg), Aljoša Yankovskyy (do 81 kg) in Jan Horvat (do 90 kg). Najbolje se je odrezala Zala, kateri se je medalja izmuznila le za las. V uvodu je nesrečno izgubila proti predstavnici Ukrajine, nato pa je nanizala tri težko priborjene zmage proti predstavnicam Latvije, Švedske in Velike Britanije. V borbi za tretje mesto pa je prav tako v težki borbi izgubila proti Nizozemki in osvojila odlično 5. mesto. Aljoši in Janu je tokrat šlo slabše. Aljoša je izgubil dve borbi. Boljša sta bila Slovak in Španec. Jan pa je v eni borbi priznal premoč predstavniku Belorusije. Oba sta tako ostala brez uvrstitve. Vsem našim udeležencem čestitamo za udeležbo, še posebej pa Zali za doseženo odlično 5. mesto.

Oglejte si tudi