Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Judoistka Zala Pečoler sedma v Evropi

Na kadetskem evorpskem prvenstvu v bulgarski Sofiji so slovenske barve zastopali trije člani Judo kluba Acrons Slovenj Gradec, Zala Pečoler Aljoša Yankovskyy in Jan Horvat
V času od 2. do 5. julija 2015 je v bulgarski prestolnici Sofiji potekalo letošnje kadetsko evropsko prvenstvo v judu. Deset člansko reprezentanco so sestavljali kar trije predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec. Zala Pečoler (do 63 kg), Aljoša Yankovskyy (do 81 kg) in Jan Horvat (do 90 kg). Najbolje se je odrezala Zala Pečoler, ki je s tremi zmagami proti predstavnicam Grčije, Rusije in Velike Britanije in dvema porazoma proti Ukrajinki in Nemki osvojila končno sedmo mesto. Aljoša je zabeležil zmago proti prestavniku Velike Britanije in poraz proti črnogorcu. Jan Horvat pa je moral že v prvi borbi priznati premoč gruzijskemu reprezentantu.

Vsi trije bodo v okviru Olimpijsega komiteja Slovenije nastopili še na prhajajpočem Evropskem mladinskem olimpijskem ferstivalu (EYOF), ki bo potekal konec meseca v Grizski prestolnici Tbilisi.

Oglejte si tudi