Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Slovenj Gradec
JUTRI
21°C
8°C
NED.
21°C
6°C
Oceni objavo

ROKOMETNA ŠOLA ALENA MIHALJA – PRISTAR uspešno nadaljuje z ligaškim tekmovanjem.

Dekleta Rokometne šole Alena Mihalja-Pristar, v začetku te sezone pridno nabirajo tako izkušnje kot točke na lestvici.

 

Mlajše deklice, letos sicer nastopajo s leto starejšimi nasprotnicami, kar pomeni, da bodo zmage leto bolj izjema kot pravilo. Igralke ekipe starejših deklic  A, se po eni sezoni ne-igranja skupaj, trudijo ustvariti pravo »kemijo« moštva, da bodo delovale kot celota.  Najmlajše se predvsem učijo pravil obnašanja, sistema delovanja na tekmah ter nepopustljivosti v doseganju kratkoročnih ciljev, ki si jih zastavljamo sproti glede na vsake nasprotnice posebej. Kadetinje ter starejše deklice B, pa se bodo borila za najvišja mesta v končni razvrstitvi.

Na Nazarjah v soboto 17.11.2015 so nas igralke Nazarj premagale v vseh treh kategorijah. Mlajše deklice B so v zasedbi  Džambić Hana, Kamnik Vita (1), Mihalj Alja (11), Perovec Živa, Smolnikar Živa (1), Belovič Julija, Priteržnik Kaja (2), Mihalj Ajša, Razgoršek Suri, Sešel Anika, Paradiž Larisa ter Krevh Manca izgubile z rezultatom (33:15). V drugi tekmi proti leto starejšim igralkam Nazarj, so se se te iste punce, še s pomočjo Gregor Lie, Polovšak Zale ter Štumpfl Taje borile kolikor se je le dalo. Vendar brez odsotnih zaradi bolezni in obveznosti, Tominc Anje, Naveršnik Kati, Fajmut Aje ter Jelenko Naje prisotne igralke, niso bile kos hitrim in močnim domačinkam. Tekmo so gostiteljice dobile z 27:4. V tretji tekmi so se pomerile še starejše deklice A. Po petih krogih ekipa še vedno ne deluje na nivoju svojih sposobnosti. Nosilke igre so še vedno poškodovane in neuigrane, kar se kaže tudi na igri, saj je še vedno preveč tehničnih napak ter nezbranosti pri zaključnih strelih. Vendar čas te ekipe šele prihaja. Tekmo so domačinke dobile s 23:16. Za DRŠAM so nastopile: Priteržnik Nika (4), Rotovnik Sara, Podjavoršek Tajda (2), Krivec Dijana (4), Kotnik Urška (2), Pasarič Manja, Paradiž Kaja, Perovec Ula (1), Krevs Alja (2), Rotovnik Neža (1), Štumpfl Taja in Gregor Lia.

 

V nedeljo 17.11.2015 se je pričela tudi prva liga za starejše deklice B. V gostih pri ŽRK Tržič so igralke Rokometne šole Alena Mihalja – Pristar, gladko premagale nasprotnice z rezultatom 14:26. Kotnik Urška (1), Pasarič Manja, Paradiž Kaja (7), Perovec Ula (3), Krev Alja (10), Rotovnik Neža (4), Štumpfl Taja, Gregor Lia (1), Rotovnik Sara, Mihalj Alja.

Drugi krog tekmovanja za starejše deklice B,  se je igral pri  ŽRk Olimpija v hali Tivoli. Na izredno težkem gostovanju so igralke morale prikazati vse kar znajo in še več, da so na koncu iztržile zmago. Domačinke so z globoko obrambo poskušale zaustavit najnevarnejše igralke iz Slovenj Gradca, kar  jim je na začetku tudi delno uspelo. A je kaj hitro organizatorka igre gostij Alja Krevs(4) našla pot podajam do proste Kotnik Urške na levem krilu, ki je zabila kar 7 golov. Ne tako kombinatorno kot po navadi, a zadosti borbeno v obrambi ter z odlično Manjo Pasarič na vratih so dekleta na koncu zmagala 19:21 ter osvojile nove dve točki. Igrale so še Tominc Anja (1), Fajmut Aja, Naveršnik Kati, Gregor Lia (2), Štumpfl Taja, Rotovnik Neža (3), Perovec Ula (3), Paradiž Kaja (1), Rotovnik Sara in Mihalj Alja.

 

Kadetinje so se v petek krogu doma srečale z ŽRk Litija. V zasedbi Kamenik Aleša (4), Cep Sara (1), Smonkar Tjaša (12), Hadžič Aida, Podjavoršek Tajda, Priteržnik Nika (2), Krivec Dijana (4), Paradiž Kaja, Pasarič Manja, Perovec Ula, Rotovnik Neža, Tominc Anja, Sečnjak Ines (3), Franc Aleša (4) in Atelšek Maruša (1) so odigrale težjo tekmo kot je sprva kazalo.

Dekleta so tekmo gladko povedla s 7:3. V naslednjem trenutku pa so zapravile sedemetrovko za razliko petih golov, kar je dalo nasprotnicam zalet za izenačenje rezultata na 10:10. Do polčasa so punce stvari postavile spet na svoje mesto ter dobile polčas z 18:13. Kot da bi mislile, da so tekmo že dobile, so s parimi  hitrimi in nepremišljenimi streli ponovno dovolile gostjam izenačenje rezultata na 20:20. Z minuto odmora ter parimi dogovorjenimi kombinacijami v napadu so dekleta tekmo rutinirano pripeljale do konca ter slavile z 31:27. Trenutno zasedajo 2. mesto na lestvici takoj za Zagorjem, ki je trenutno še brez poraza. Vabljeni na naslednje kolo proti Brežicah, ki bo v soboto 21.11.2015.

 

Oglejte si tudi