Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Mladi upi slovenjgraškega rokometa prvič sodelovali tudi na United World Games - Združenih svetovnih igrah v Celovcu.

United World Games - Združene svetovne igre, potekajo kar čez mejo v sosednjem Celovcu že od leta 2004.
United World Games - Združene svetovne igre, potekajo čez mejo v sosednjem  Celovcu že od leta 2004. Letos so se dogodka prvič udeležili tudi igralci in igralke Pristar rokometne šole Alena Mihalja ter dečkov Rk Slovenj Gradec 2011. Na igrah sodelujejo športniki iz celega sveta v desetih različnih športnih disciplinah (plavanje, košarka, nogomet, rugby, hokej na travi, plavanje, tenis, orientiring, odbojka in seveda rokomet).

V treh dneh so ekipe odigrale vsaka po pet tekem. Dečki in deklice v kategoriji 2001 so imeli zanimiv razpored tekem.   S solidno igro so na koncu obojni iztržili bronaste medalje. Dečki so v tekmi za 3. mesto  premagali vrstnike iz Radovljice. Deklice pa so bile zanesljivo boljše od ekipe Team Gornesti  iz Romunije. Dobra šola za dekleta je bila predvsem polfinalna tekma za uvrstitev v finale proti madžarski ekipi Csepel DSE. Tekmo so sicer dekleta na koncu izgubila, a pomembnejša je bila njihova »vrnitev od mrtvih« ko so nasprotnice vodile že 8:1, a se kljub fizični premoči nasprotnic niso predale in se približale ter iztržile poraz z minimalnim zaostankom.

Dečki v kategoriji 2003 so vse do finala pometli s svojimi nasprotniki. V finalu s se pomerili s starimi znanci iz državnega prvenstva ekipo Radovljice, aktualnimi državnimi prvaki Slovenije. Tekma je kot po navadi  bila napeta do zadnje sekunde, ki se je končala z neodločenim izidom. Sledili so podaljški, po katerih so bili srečnejši igralci slovenjgraške rokometne šole in z enim golom razlike osvojili zlato medaljo.

 Izkušnje pridobljene so bile dragocene in nepozabne, upamo še na čim več le-teh.

Turnirja so se udeležili; za ekipo dečkov 2001: Aleksej Mrmolja, Matic Petrič, Jan Smolnikar, Luka Strel, Maj Čapelnik, Aljaž Lampret, Andrej Yankovskyy, Mitja Vrčkovnik ter David Večko; za ekipo deklic 2001: Nika Priteržnik, Tajda Podjavoršek, Dijana Krivec, Neža Rotovnik, Alja Krevs, Kaja Paradiž, Manja Pasarič, Zala Polovšak, Ula Perovec, Daša Statsenko, Enja Al Hiasat, Lia Gregor, Anja Tominc, in Kati Naveršnik

Oglejte si tudi