Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Rokometne tekme mlajših selekcij zadnji vikend v novembru

Pretekli vikend je bil za vse igralke Rokometne šole Alena Mihalja - PRISTAR zelo pester in uspešen. V soboto, 28. 11. 2015, in nedeljo, 29. 11. 2015, so deklice odigrale kar šest tekem, za zaključek pa so poskrbeli mlajši dečki RK Slovenj Gradec 2011, ki so odigrali dve lepi ligaški tekmi proti ekipam Celje Pivovarno Laško.
V soboto so se igralke ekipe starejših deklic A najprej pomerile s sosedami v Velenju. Tekmo so dekleta od prve do zadnje minute odigrale zavzeto in disciplinirano. Prednost gostij je počasi, a zanesljivo rastla skozi celotno srečanje. Zadnjih pet minut so dekleta malenkost popustila, a še vseeno visoko zmagale z rezultatom 16:24. Igrale so Lia Gregor, Urška Kotnik, Kati Naveršnik, Alja Krevs, Aja Fajmut, Anja Tominc, Neža Rotovnik, Kaja Paradiž, Ula Perovec, Manja Pasarič, Dijana Kotnik, Nika Priteržnik in Tajda Podjavoršek. Slednjih pet se je takoj po končani tekmi odpravilo s kadetinjami še na gostovanje na Ptuj.

 

V tekmi dveh ekip, ki se trenutno borita za tretje mesto v skupini, ki še pelje v nadaljevanje za najboljša mesta v državi, smo vsi pričakovali derbi. Ob začetnem zvoku sirene na Ptuju so dekleta, tako kot njihove mlajše vrstnice prej v Velenju, nadzirale igro in rezultat čez celotno tekmo. S prepričljivo zmago z rezultatom 29:37 so se igralke iz Slovenj Gradca utrdile na 3. mestu lestvice »vzhod« za kadetinje. Na tekmi so, poleg starejših deklic, igrale še Aida Hadžič, Tjaša Smonkar, Aleša Kamenik, Aleša Franc in Ines Sečnjak. Rokometašice iz mesta miru se lahko mirno pripravijo na naslednjo pomembno tekmo proti Zagorju, na katero Vas že danes vabimo, da se nam pridružite in navijate. Tekma bo v sredo, 9. 12. 2015, v Športni dvorani Slovenj Gradec, ob 18:30 uri. Pred njimi  se bodo pomerile starejše deklice A ob 17:00 uri -  prav tako z ekipo iz Zagorja.

 

Naslednji dan, je bil namenjen tekmam za igralke in igralce rojene od leta 2008 do 2003. Najprej so se pomerile mlajše deklice C z vrstnicami iz Nazarij in Velenja, nato pa še ekipi mlajših deklic B in A proti ekipam ŽRK Celjske Mesnine. Prav vse igralke so v štirih tekmah prikazale svoj maksimum ter na igrišču delovale povezano in veselo. Na koncu so kar trikrat zaplesale svoj zmagovalni ples. Igrale so Gaja Krejan, Zea Skočir, Ajša Mihalj, Manca Krevh, Zala Oiclj, Julija Belovič, Živa Perovec, Kaja Priteržnik, Anika Sešel, Hana Džambić, Merjem Šabić in Alja Mihalj. Za starejše so igrale še Lia Gregor, Urška Kotnik, Kati Naveršnik, Aja Fajmut, Anja Tominc, Neža Rotovnik, Kaja Paradiž, Zala Polovšak in  Manja Pasarič.

 

Mlajši dečki so imeli tekme z vedno močnimi Celjani. Igralci ekipe letnika 2004 so morali priznati premoč gostov, ki so predvsem po zaslugi njihovega izredno močnega levega zunanjega, z lahkoto razbijali obrambo domačih. Končni rezultat je bil 9:14 za ekipo Celje Pivovarna Laško. Igrali so: Rene Perše, Alen Knez, Tjaž Štaleker, Miha Štaleker, Aljaž Pikl (1), Miha Soršak, Filip Štumpfl, Žak Skočir (2), Maks Gašper, Lovro Jelenko, Nejc Hriberšek (4) in Miha Vovk (2).V drugi tekmi so se pomerili ekipi mlajših dečkov A. V tej kategoriji in v skupini trenutno ekipa dečkov RK Slovenj Gradec 2011 res dominira. Gostujočo ekipo so nadigrali in zmagali z rezultatom 30:15. Igrali so: Alen Knez, Žan Smolnikar (4), Anej Majcen (2), Potočnik-Krajnc Vito (2), Jaka Soršak (3), Matic Ravnikar (8), David Krajnc (3), Matevž Kašnik (2), Žak Skočir, David Saleznik (6), Birk Srebotnjak in Rene Perše. V soboto 5. 12. 2015 ob 10:00 ste vsi vabljeni v Športno dvorano Slovenj Gradec, da spodbujate domače fante proti ekipam sosednjega kluba Rk Gorenje iz Velenja.

Oglejte si tudi