Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Druženje ob skupnem treningu

December je mesec druženja in prijateljstva zato smo se na poseben način družili tudi člani Atletskega kluba Slovenj Gradec. Otroke, ki obiskujejo iste programe na različnih lokacijah v Slovenj Gradcu in okolici, smo združili na skupnih vadbah in staršem predstavili, kaj počnemo na treningih.

Ponedeljek, 5.12.2017, je bil namenjen atletom in atletinjam, ki obiskujejo program atletske šole na Prvi OŠ, Drugi OŠ in OŠ Šmartno. Skupna vadba je bila namenjena testiranju skoka v daljino, troskoka, šprinta in hitrostnega poligona.

V četrtek, 7.12.2017, pa so bili v ospredju mlajši, ki obiskujejo program atletike brez meja oz. otroške atletike  na šolah v Slovenj Gradcu, Pamečah, Mislinji in Šmartnem. Staršem so pokazali kako običajno poteka njihov trening. Otroci so se najprej ogreli z gimnastičnimi vajami, sledila je obvezna šola teka, osrednji del pa je bil vezan na elemente programa IAAF Kid's athletics. Atleti in atletinje so se na šestih postajah urili v metih, šprintu, skoku v daljino, koordinaciji, teku čez in z ovirami. Za konec so se preizkusili še v kratkem šprintu na 40m.

Kot vedno so se nam tudi tokrat na obeh skupnih srečanjih pridružili atleti iz Koroškega atletskega kluba, s katerimi se radi družimo tako na trening kot tudi tekmovanjih in pripravah.

Oglejte si tudi