Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Slovenj Gradec

Začela so se tekmovanja v športnih igrah upokojencev Slovenije, seveda pa so se društva pomerila prvo med seboj v pokrajinskih zvezah in prve ekipe so se potem pomerile med seboj še na državnem prvenstvu.

Tako se je naše društvo udeležilo v vseh 14 panogah, in so zasedli prvo mesto v skupnem seštevku na KPZDU. Tako smo osvojili 6 prvih mest in so se ekipe plasirale na tekmovanje za državno prvenstvo. Na državnem prvenstvu upokojencev Slovenije so nastopale naslednje ekipe.:

Smučanje, Streljanje ženske moški, Kegljanje ženske, Balinanje ženske, Ribolov moški.

 

Streljanje je organiziralo DU Postojna. V streljanju z zračno puško se je udeležila mešana moška ekipa, ki je dosegla  skupaj 6 mesto med strelci, posamezno pa je postav državni prvak naš tekmovalec OTO POK. V ženski panogi pa je Mihajela Sušec dosegla 5 mesto med 30 tekmovalkami. Za ekipo DU Slovenj Gradec so nastopali Kušter Franc, Mihaela Sušec, Schmidhoffer Dušan, Oto Pok. Žal ženske ekipe nismo poslali zaradi bolezni in smo prepustili pot za državno prvenstvo DU Ravne na Koroškem, ker so na pokrajinskem tekmovanju zasedle drugo mesto.

 

Balinanje so organizirali v Škofji Loki.  Udeležile so se ga tudi naše  ženske. V balinanju so ženske dosegle 12 mesto.

 

Državno prvenstvo v ribolovu so se udeležili Jože Skaza, Rudi Štruc, Franc Potisk, Ciril Slatinšek in dosegli 4 mesto med 13 ekipami.

 

V Tržiču se je odvijalo državno prvenstvo v kegljanju, kjer nas je zastopala ženska ekipa.

Za ekipo so nastopale: Majda Repanšek, Marjana Gams, Vida kovač, Nada Černič Žvikart

Zasedle so odlično 4 mesto, med posameznicami pa je Nada  Žvikart zasedla 4 mesto.

 

Tako smo v letošnjem letu dosegli res lepe rezultate in vsem športnikom, ki tekmujejo za naše

vrste prav iskreno čestitam in želim čim več prijetnih užitkov v športu na stara leta.

 

Moja misel.

Res je prijetno tekmovati in zmagati, je pa v naših letih pomembno gibanje, druženje z prijatelji in srečavanje na športnih področjih, ki jih posamezniki dosegajo.

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi