Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
3°C
-3°C
JUTRI
1°C
0°C
Deli

Uspešno izvedeno usposabljanje za uporabo programa "Uporabna slovenščina za albansko govoreče"

V petek, 20. oktobra je MOCIS, Center za izobraževanje odraslih izvedel usposabljanje za učitelje, organizatorje izobraževanja, mentorje, kulturne mediatorje in drugo zainteresirano javnost, ki imajo stike z albansko govorečimi priseljenci. Usposabljanja se je udeležilo 20 udeležencev iz celotne Slovenije.

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih iz Slovenj Gradca sodeluje v projektu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Razvoj novih programov na področju splošnega izobraževanja odraslih za pridobivanje temeljnih kompetenc s poudarkom na ranljivih ciljnih skupinah.

V sklopu projekta smo pripravili 50-urni program z naslovom Uporabna slovenščina za albansko govoreče, katerega glavni cilj je osnovno opismenjevanje in sporazumevanje v slovenskem jeziku v različnih življenjskih situacijah. Hkrati s programom nastaja tudi gradivo, ki ga bodo lahko učitelji uporabili pri izvajanju tega programa.

Na usposabljanju so bile predstavljene naslednje teme:

-          Značilnosti ciljne skupine

-          Predstavitev albanskega jezika in ovir pri integraciji v slovensko družbo s strani naravnih govork albanščine

-          Predstavitev programa in gradiva za albansko govoreče

-          Predvidena organizacija izvedbe programa

-          Praktični prikazi uporabe gradiva

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kreator PSP d.o.o.