Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Otvoritev razstave fotografij članov programa ''Čarobnost fotografije'' Univerze za tretje življenjsko obdobje Mocis v avli Kulturnega doma Slovenj Gradec, dne 10.aprila 2018

Ljudje smo vizualna bitja, zato z veseljem vzamemo v roke kakšen zaprašen album v katerem uzremo  še črno-bele analogne  fotografije, obujamo spomine, tudi morda na naša brezskrbna otroška leta. Slika je takrat nastala z enkratnim pritiskom na sprožilec fotoaparata. Ujel si tisti trenutek in kar je bilo, je bilo. Prav zato so bile včasih velike priprave za obisk fotografa, recimo ambient,  obisk frizerja, ličenje, posebna obleka, čevlji. To razkošje trenutkov so si lahko privoščili le premožnejši, revnejši pa morda le enkrat na leto ali nikoli.

Danes v času digitalizacije pa vse to odpade, saj lahko narediš nešteto fotk, vse lahko popravljaš, dodajaš, brišeš, pa tudi umetno ustvariš.  Od vseh naših informacij, ki jih prejmemo preko naših čutov, nam prav vid da večino njih. Na današnji razstavi so predstavljene enkratne fotografije, ki so nastajale  prav preko sprejemanja trenutnih informacij preko našega vida, saj vsakdo sprejema svet na svoj unikaten način.

Tudi zato je razstava tako očarljiva, predvsem pa čarobna. Torej, če ne direktno, morda pa vas pot popelje  v Kino ali na kakšno kulturno prireditev,  se le ustavite v avli, kjer boste uzrli te prečudovite fotografije.  

V jeseni našega življenja pa nas predvsem radovednost ''gor drži'', zatorej …… 

http://u3zo.splet.arnes.si/

Vabljeni na U3ŽO Mocis!

 

Vtise zapisala Zdenka Turičnik

Oglejte si tudi