Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Predavanje gostujočega strokovnjaka dr. Jířija Koteka

V sredo, 23. aprila 2014, je Visoko šolo za tehnologijo polimerov obiskal dr. Jíři Kotek iz Inštituta za makromolekularno kemijo, Akademije znanosti Republike Češke.
Dr. Kotek je znanstveni svetnik, vodja Otto Wichterle centra polimernih materialov in tehnologij ter namestnik direktorja zavoda. Doktoriral je v letu 1998 z naslovom disertacije »Interrelations between Structural Hierarchy and Mechanical Behaviour of Rubber-Modified Isotactic Polypropylene”. Njegovo raziskovalno področje obsega medsebojne povezave med strukturo in mehanskimi lastnostmi polimerov, njihovih mešanic in kompozitov. Raziskuje tudi mehaniko lomov ter reciklažo polimernih materialov.

 

Njegovo predavanje z naslovom "Tensile testing and dynamical mechanical analysis" je poleg teoretičnega dela zajemalo tudi praktične vaje na trgalnem stroju v Laboratoriju za polimere. Poleg študentov visoke šole so se predavanja udeležili tudi predstavniki slovenskih podjetij iz panoge.

 

Dr. Jíři Kotek na Visoki šoli za tehnologijo gostoval v okviru projekta Internacionalizacija Visoke šole za tehnologijo polimerov. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013 razvojna prioriteta 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« prednostna usmeritev 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.

 

 

Oglejte si tudi