Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Ste se kdaj vprašali, kaj vse resnično znate?

Kot center za izobraževanje odraslih se MOCIS še kako zaveda pomena tako formalno (šolskega) kot neformalno (doma, na tečajih) pridobljenega znanja. Zato smo se v mesecu oktobru 2012 z veseljem lotili uvajanja modela ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih (UVNPZ). Tako do marca 2014 s sofinanciranjem Evropske unije (ESS) in Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport izvajamo projekt Uvajanje modela UVNPZ Slovenj Gradec.

Evropski center za razvoj poklicnega usposabljanja (Cedefop) opredeljuje vrednotenje in priznavanje kot postopek v katerem ovrednotimo znanje, spretnosti, kompetence, ki si jih je posameznik pridobil oziroma razvil v svojem življenju in v različni okoliščinah: z izobraževanjem, z delom, s prostovoljskimi in prostočasnimi dejavnostmi.

Odrasli namreč znamo veliko več kot si mislimo, saj znanje razvijamo vse življenje, na različne načine in v različnih situacijah. Vseeno pogosto menimo, da ne znamo dovolj, da šteje le formalno, neformalnega ne prepoznamo in mu ne dajemo pretirane vrednosti, čeprav praviloma velja, da vsakdo nekaj zna in ima vsako znanje v različnih kontekstih različno vrednost.


Na MOCIS-u vam pomagamo odkriti vaše (skrito) znanje.

Strokovno usposobljeni svetovalki bova z vami izvedli BREZPLAČNI uvodni pogovor in vas preko strokovnih pripomočkov vodili pri pripravi dokumentacije in izdelavi portfolija (zbirne mape vaših dosežkov). Pri tem bova upoštevali vaše predhodne znanje in izkušnje, ki jih bomo skupaj ovrednotili in jih naredili vidne oz. prepoznavne tako vam kot drugim.

 

Dajte svojim izkušnjam in znanju pravo vrednost

Z vrednotenjem vašega neformalno pridobljenega znanja si boste povečali in olajšali možnosti za:

- hitrejšo pridobitev ali dokončanje izobrazbe,

- razvoj poklicne kariere,

- pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK),

- pregled in opis lastnega znanja in izkušenj,

- lažje sprejemanje odločitev na vseh življenjskih področjih.

 

Vse to vodi k povečanju možnosti zaposlovanja, uporabo obstoječih znanj in kompetenc tako na delovnem mestu kot doma in nenazadnje k večjemu osebnemu zadovoljstvu.

 

Več informacij vam bo z veseljem zaupala Simona Štruc, vodja projekta in svetovalka za vrednotenje (02 88 46 402, 040 164 612, simona.struc@mocis.si).

Oglejte si tudi