Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Obisk japonskih judoistov

V novembru so dijaki prvega letnika predšolske vzgoje doživeli prav poseben obisk; na šoli so namreč sprejeli goste iz dežele vzhajajočega sonca.
 

 

Mladi judoisti, ki so prišli na tekmovanje v Slovenj Gradec, so doma iz manjšega mesta Aya na Japonskem. Kljub njihovemu zelo dolgemu letu je bila njihova velika želja (poleg juda), da spoznajo našo kulturo, šolski sistem in slovenski način življenja. Pri tem jim je bila v pomoč dijakinja 1. letnika predšolske vzgoje Zala Pečoler, odlična mlada judoistka in dijakinja.  Pripeljali so se na šolo na Muto, kjer so lahko spoznali Zaline sošolce. Zala je zapisala naslednje:

»Ko smo prispeli, so nas vsi sošolci, skupaj s profesoricama Natašo Špegelj in Andrejo Breznik, toplo sprejeli v učilnici za slovenščino, kjer so se naši japonski prijatelji najprej predstavili v angleškem jeziku in nam zapeli nekaj njihovih pesmi. Nato smo jim predstavili Slovenijo in njene lepote, potem pa je sledila še predstavitev šole. Razvil se je pogovor v angleščini, zanimale so nas številne stvari, njihove navade, prehrana, običaji, šolski sistem … Po prijetnem klepetu pa sta naši pevki Gaja in Larisa zapeli še nekaj naših pesmi. Tudi zaplesali smo. Naše druženje se je zaključilo s skupinsko sliko. Preko prijetnega druženja smo dijaki predšolske vzgoje in najbolj hvaležen narod iz mesteca Aya spoznali veliko novih stvari drug o drugem. Takšnih zanimivih in poučnih srečanj z drugimi narodi si seveda želimo še v prihodnje.«

Vsekakor zanimiva in poučna izkušnja v duhu spoznavati drugačne kulture, njihov jezik, navade in način življenja, kar nas lahko samo bogati.

Oglejte si tudi