Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Bralno ponočevanje

7. 3. 2014 je na Drugi osnovni šoli potekala še bralna noč za učence od 6. do 9. razreda. Program je potekal od pol osme zvečer do osmih zjutraj …
Vse se je začelo že malo pred pol osmo zvečer, ko smo učenci bralci začeli prihajati v šolo. Najprej smo si uredili spalnice in pripravili ležišča. Nato pa nas je že vabila avla z učiteljico Suzano Planšak, ki nam je pripravila nepozabno predavanje o svojem potovanju po Venezueli, ki ga je popestrila s čudovitimi fotografijami. Izvedeli smo, da je to dežele neizmernih, včasih tudi nevarnih, pustolovščin. Predavanje nas je tako pritegnilo, da se nam je zdelo, kot da smo tudi mi z njo na tej avanturi. Bili smo navdušeni!

Po predavanju smo se odpravili na večerjo v jedilnico.

Ko smo se najedli, so nas razdelili v skupine za delavnice. Vse so bile povezane s knjigo Otroci sveta, ki  jo je napisala pisateljica Janja Vidmar, fotografije zanjo pa je prispevala svetovna popotnica Benka Pulko.

V vsaki delavnici smo se na začetku srečali z eno od teh zgodb, nato pa smo ob njej poustvarjali. V literarni delavnici smo pisali besedila o Maorski deklici, v glasbeni so pričarali deževni pragozd in spoznavali afriške ritme. V oblikovalni so ustvarjali afriške pričeske in nakit.  V delavnici sprejemajmo drugačnost so se pogovarjali o počutju tujcev v drugem okolju in z različnimi vajami preizkusili, kaj je potrebno da zaupaš drugemu. V geografsk-naravoslovni pa so pripravljali predstavitve Bocvane. Vsaka delavnica se je nato v avli na kratko predstavila. Všeč nam je bilo, ko so »geografi in naravoslovci« v svojo predstavitev vključili tudi oglašanje geparda.  Pričakovali smo rjovenja, slišali pa piskanje. 

Polni energije smo se odpravili v spalnice. Najprej smo se uredili za spanje, nato pa je vsak posameznik prebral odlomek iz svoje najljubše knjige.  Sledilo je spanje, a dvomimo, da je tisto noč kdo sploh zaprl oči.

Zjutraj pa še zajtrk, odhod domov in spanje.

 

Ta bralna noč nam je bila vsem zelo všeč. Komaj čakamo na naslednjo!

 

Kaja Budna, 7. a in  Zala Breznik Domej, 7. B

Druga OŠ Slovenj Gradec

 

V literarni delavnici je nastalo sledeče:

 

Srce ji je zaigralo

 

V Novi Zelandiji se je maorska deklica Mija rodila,

z Maori je odraščala plesala in se veselila.

Ob morju se je sprostila,

saj z njim je svoje skrite sanje delila.

 

Premišljevala je in se smejala,

gledala v nebo in raziskovala.

Iskala je zvezdo, ko jo je našla,

jo z neba je snela in jo mami na srce pripela.

 

Pri srcu lažje ji je postalo,

srce ji je kar zaigralo.

Razmišljala je, kako ji je uspelo,

saj videla je mamo ponovno veselo.

                                

   Etijana Lesjak, 9. A

Druga OŠ Slovenj Gradec

 

 

Oglejte si tudi