Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

OŠ Podgorje organizirala okroglo mizo z Ivom Boscarolom

Izjave Iva Boscarola: »(Pre)visoko postavljen cilj je v pogojih globalne konkurence edina možnost za uspeh...« še nismo neposredno slišali, pa vendar smo si na šoli postavili visok cilj: »Letos mora biti na šolski strehi v Podgorju sončna elektrarna«. Navdušeni smo, da se bo to sedaj resnično zgodilo.
Na šoli v Podgorju smo pred petimi leti začeli s projektom brezplačne letne in zimske šole v naravi. Zelo pogosto se je namreč dogajalo, da se te vrste šolske dejavnosti niso mogli udeležiti vsi in s finančno krizo se je upad še povečal. Tako je bil naš osnovni cilj, da to prekinemo, da se lahko prav vsi učenci naučijo plavati in smučati. Projekt je uspešno stekel in do sedaj nam je uspelo zagotoviti finančna sredstva za vse izvedbe razen zadnje letne šole v naravi. Že nekaj časa razmišljamo, da bi na strehi šole namestili sončno elektrarno. S prihodki prodaje pridelane električne energije bi se projekt lažje uspešno nadaljeval še naprej.

Za dobro iztočnico zbiranja potrebnih sredstev za izgradnjo solarne elektrarne smo 11. maja v Kulturnem domu Podgorje organizirali okroglo mizo z gostom Ivom Boscarolom, direktorjem podjetja Pipistrel d.o.o. Ajdovščina, podjetnikom svetovnega formata. Povabili smo še naše cenjene in najuspešnejše podjetnike v okolici. Zelo pomemben dan, ki smo ga začeli načrtovati že konec prejšnjega koledarskega leta se je hitro bližal, napetost z vzhičenjem je vse bolj naraščala. Še zadnja potrditev, da Ivo Buscarol pride, nas je še dodatno motivirala, da pripravimo vse, kot je načrtovano. Ura za šesto popoldne je odbila in skoraj vsa pripravljena mesta za okroglo mizo so bila popolnjena. Zelo smo bili veseli, da je prišel tudi župan Andrej Čas. Začelo se je z veselim plesom šolske folklorne skupine pod mentorstvom Majde Tamše Horvat. Takoj po uvodnih pozdravih so besedo prevzeli učenci podjetniškega krožka pod mentorstvom Aleksandre Hovnik, ki so odlično pripravljeni predstavili namen okrogle mize. Besedo je dobil gost Ivo Boscarol, ki je predstavil razvoj svojega podjetja. Če rečem, da nas je razvajal z nasveti in modrostmi, ne pretiravam. Deležni smo bili čudovitega predavanja iz prakse enega najuspešnejših podjetnikov Slovenije. V jedro diskusije nas je povedla Barbara Polutnik Brusnik, ki je znala v vsakem sodelujočem spodbuditi pripravljenost za sodelovanje in k podpori  projekta. Če še nismo bili prepričani o možnosti izgradnje sončne elektrarne ob uradnem zaključku okrogle mize, se je uresničitev vedno bolj prikazovala ob prijetnem pogovoru potem, po uradnem delu. Navdušeni smo, da lahko rečemo: »Letos med poletnimi počitnicami bo na strehi OŠ Podgorje zrasla sončna elektrarna«. In res, že naslednji dan po okrogli mizi se je oglasil predstavnik podjetja PVSOL Andraž Aber, da je fotografiral vse, kar je potrebno za takojšnje urejanje dokumentacije. Zelo smo hvaležni PVSOL podjetju, da bo namestitev za šolo izvedena še posebej finančno ugodno.

Hvala vsem, ki ste omogočili uspešno izvedbo okrogle mize in vnaprej hvala vsem, ki bodo še dodatno pripomogli k dokončni uresničitvi projekta. Blagor podjetjem, ustanovam, ki imajo Aleksandre, Majde, Barbare, Andreje, Petre, Jožete , Ivote, Mojce, Tonete, Danijele, Boštjane, Irene, Marije, Karlije …, ki skupaj v ambulantah, tako pravi Buscarol v šali razvojnim oddelkom, načrtujejo ideje in aktivnosti, da je lahko že jutri svet še boljši in spodbudnejši.

mag. Aljoša Lavrinšek, ravnatelj

Oglejte si tudi