Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Branje za UNESCO sanje

Živimo v obdobju, ko knjiga ni več najboljši pripomoček za izkoriščanje prostega časa otrok. Na šoli že tradicionalno nagrajujemo tiste, ki berejo in osvojijo bralno priznanje s tem, da jim pripravimo pestro obarvano popoldne in večer, poln aktivnosti.
Bralna noč z naslovom Branje za UNESCO sanje se je uresničila v petek, 10.4.2015. Na šoli je prespalo 105 otrok od 4. do 9. razreda. Prav prijeten je bil pogled ob 17.00, ko so učenci ponosni da so »zraven«, s spalko pod eno pazduho, pod drugo pa z najljubšo knjigo, prihajali na šolo.

Obeležili smo leto svetlobe, mednarodno desetletje za akcijo »Voda za življenje«, mednarodno desetletje za približevanje kultur ter desetletje Združenih narodov za puščave in boja proti širjenju puščav. Gosta večera sta bila UNESCO glasnik Luka Kropivnik in pevec Anej Piletič. Zelo veseli smo bili gostov iz podružnične šole Sele-Vrhe. Učenci so imeli v popoldanskem delu delavnice na temo UNESCO.

V Glasbeno-gledališki delavnici so učenci skupaj z mentoricami uprizorili predstavo Kresniček Nino. Svetloba je bila predstavljena na fizikalni način, delali so se poskusi z vodo, oblikovale energijske kroglice, ki so zelo teknile po aktivnostih. Kar nekaj stolov smo preoblekli v modro barvo in jih opremili z lepimi mislimi in se športno udejstvovali. S pomočjo računalnika smo  ustvarili 3D model knjižne hišice, ki jo bomo postavili v naravoslovni učilnici.

Osrednji dogodek je zaznamoval prihod UNESCO glasnika Luke Kropivnika, ki nam je predstavil poslanstvo UNESCO glasnika in nas popeljal v puščavski Oman. Sledila je točka Aneja Piletiča, ki je Zlatim bralcem podaril cvet. V večernih delavnicah so se učenci igrali družabne igre in se aktivno družili.

Na ta način smo obeležili tudi 23. april, svetovni dan knjige.

 

Vodja bralne noči Mojca Ruter

Oglejte si tudi